HJK tänään Turkkiin

Joukkueen kymmenen päivän leiri alkaa tänään.

Matkaan lähtee kaikkiaan 23 pelaajaa, eli käytännössä koko liigajoukkueen rinki.  Nuorista Patrick O’Shaughnessy ei matkusta Turkkiin ylioppilaskirjoitusten vuoksi ja Robin Lod on mukana leirillä noin puoliväliin saakka ja palaa sitten kotimaahan ylioppilaskirjoituksiin.

– Erityisiä painotuksia ei ole, vaan pyrimme hiomaan jokaista pelaamisen osa-aluetta. Saamme leirillä myös kolme erittäin hyvää harjoitusottelua, kertoo päävalmentaja Antti Muurinen.

HJK kohtaa leirillä ensin tanskalaisjoukkue Esbjerg fBn torstaina 8.3. ja sen jälkeen Mestareiden liigan lohkovaiheessakin nähdyn valkovenäläisjoukkue BATE Borisovin 12.3. Kolmas harjoitusottelu on 15.3. Venäjän toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavaa Fakel Voronezhia vastaan. Esbjergiä vastaan pelattava ottelu alkaa klo 14.00. Muiden harjoitusotteluiden alkamisajat varmistuvat piakkoin.

Paitsi pelikentällä tapahtuviin myös kentän ulkopuolisiin asioihin leirillä on tärkeä merkitys.

– Kymmenen päivää yhdessä auttaa joukkuetta hitsautumaan vielä entistäkin paremmin yhteen. Varsinkin nyt kun joukkue on muuttunut, on todella tärkeää että jengi pääsee viettämään aikaa mahdollisimman paljon yhdessä, Muurinen sanoo.

Olosuhteet ovat Turkissa kunnossa, vaikka sää onkin ollut epävakaista. Harjoituskeskus sijaitsee noin vartin ajomatkan päässä hotellista, ja kenttien kunto on hyvä.

– Leiri pyörii niin että harjoittelemme kahdesti päivässä ja harjoitusten välillä on hieman enemmän aikaa kuin normaalisti.