HJK Trainee Pekka Viitanen pääsi näköalapaikalle

Helmikuussa käynnistynyt HJK Trainee -ohjelma on tarjonnut kevään aikana kolmelle nuorelle työharjoittelumahdollisuuden Klubissa. HJK Trainee Pekka Viitanen kertoo harjoittelustaan.

Pekka Viitanen - HJK Helsinki

Kolmannen vuoden tradenomiopiskelija Pekka Viitanen on työskennellyt laaja-alaisesti sekä viestinnän että kaupallisen puolen tiimeissä koordinoiden suuriakin kokonaisuuksia. Harjoittelun jälkeen Pekalla on suunnitelmissa tehdä myös opinnäytetyönsä Klubissa.

– Harkkapaikkaa hakiessa ensimmäisenä mielessäni oli oman urheilutaustan kautta HJK. Ajattelin, että olisi mahtava nähdä ison jalkapalloseuran toimintaa sisältäpäin omin silmin ja ammentaa samalla oppia markkinoinnin ja viestinnän ammattilaisilta omaa tulevaisuutta varten, Pekka kuvailee.

–  Olin aloittanut liiketalouden opinnot Laurean ammattikorkeakoulussa syksyllä 2018 ja keskittynyt opiskelujeni aikana eniten markkinointiin. Onnekseni pääsin harjoitteluni aikana oppimaan myös paljon viestinnästä, mediasisällöiden tekemisestä sekä yleisesti ison organisaation toiminnasta. Koen täydentäneeni omaa työkalupakkiani paljon, josta on varmasti hyötyä tulevaisuudessa.

–  Suurimmaksi osaksi työskentelin HJK:n uuden lippukaupan sekä kumppaniviestinnän parissa. Lippukaupan kehityksessä olen päässyt työskentelemään myös kansainvälisen yrityksen kanssa. Kumppaniviestinnässä on ollut mielenkiintoista päästä osaksi suunnittelemaan ja toteuttamaan uusia yhteistyöprojekteja esim. Stadiumille.

–  Harjoittelupaikalta tuskin voi saada parempaa kokemuksen kuin HJK:lta. Ensimmäisestä päivästä lähtien tuntui, että on osa joukkuetta, jossa jokaisella on mahdollisuus saada äänensä ja mielipiteensä kuuluviin. Tämän takia työskennellessä tuli merkityksellinen olo ja sitä kautta motivaatio jokaiseen työtehtävään oli korkein mahdollinen. Vastuunsaamisen kautta huomasi kehittyvänsä, mutta koskaan ei ollut ongelmaa myöskään pyytää tai saada apua, mistä täytyy olla kiitollinen mukaville esimiehille ja työkavereille, Pekka päättää.

Pekan harjoittelua ohjannut Klubin kaupallinen johtaja Sirja Luomaniemi kannustaa jokaista harjoitteluun hakevaa seuraamaan Pekan esimerkkiä oma-aloitteisuudesta ja rohkeasta asenteesta.

– Pekka on loistava esimerkki itse aktiivisesti harjoittelupaikkaan hakeutuneesta opiskelijasta. Meilitse lähetetty esittely teki heti vaikutuksen ja puhelimitse käyty keskustelu vakuutti. Pekan asenne uuden oppimista kohtaan on ollut ihailtava – utelias ja innostunut samanaikaisesti. Meillä kannustetaan treenaamaan vastuunkantoa heti alusta asti, jokainen harjoittelija saa itselle osoitettua, omaan osaamistasoon suhteutettuja työtehtäviä, joista saa vastata kokonaan itse. Pekka otti omat tehtävänsä suvereenisti haltuun ja sujahti osaksi tiimiä välittömästi. Pekan tulevaisuus työelämässä on ihan varmasti kirkas, tällä asenteella ei voi kun onnistua, Luomianiemi kehuu.

Hae mukaan!

Seuraavan HJK Trainee -jakson harjoittelijahaku on alkanut! Harjoittelupaikkoja on liikunta-alan, viestinnän ja kaupallisen toiminnan tiimeissä. Urheiluseuran sesonkimaisen työn vuoksi harjoittelut räätälöidään projektien tarpeen mukaan. Harjoittelun kesto on vähintään kolme kuukautta. HJK Trainee -ohjelma on tarkoitettu kaikille täysi-ikäisille ammattikoulujen ja korkeakoulujen opiskelijoille, jotka haluavat hypätä urheilumaailman sykkeeseen.

Lue lisää ja hae HJK Traineeksi tästä