HJK valmiina taistelemaan hyvästä tuloksesta

HJK matkasi Liettuaan tiistaina aamupäivästä ja harjoittelee pelikentällä illalla kun ilma on toivon mukaan hieman viilentynyt. Sää Liettuassa oli samanlainen kuin kotimaassa: helteinen. Ottelupäiväksi on luvattu lämmintä, mutta myös mahdollisia sadekuuroja ja ukkosta.

Matka Liettuaan sujui kaikin puolin hyvin. Lentomatka oli lyhyt, ja bussimatka pelipaikkakunnalle hieman pidempi. Tiistai-iltapäivän joukkue vietti huilaten hotellilla.

– Tunnelma on rauhallinen ja leppoisa. Helle tietenkin tuntuu, mutta toivon mukaan treenien aikaan ilma vähän viilenee, HJK:n toppari Pyry Kärkkäinen sanoo.

Kärkkäinen on mielissään europelien alkamisesta. Mestareiden liigan pelit ovat omanlaisiaan.

– Jätkillä on hyvä fiilis huomisesta. Keskittynyt lataus on jo nyt aistittavissa. Tämä on meille kauden kohokohta, ja haluamme ehdottomasti saada täältä hyvän tuloksen kotiin tuotavaksi.

Hyvä tulos olisi Kärkkäisen mukaan oman maalin pysyminen puhtaana ja yksi tai kaksi vierasmaalia. Taktisesti joukkueen pelisysteemi tuskin muuttuu. Positiivista on myös, että viime viikonlopun TamU-ottelussa tulleet muutamat tällit on saatu hoidettua. Juho Mäkelän takareisikramppi ei osoittautunut sen vakavammaksi, Juhani Ojalan isku päähän jäi myös odotettua lievemmäksi. Pyryn selkäongelmat eivät ole enää haitanneet.

– Paikat ovat kunnossa ja valmiit taisteluun.

Vastassa Liettuan kärkinimi

HJK:n vastustaja FK Ekranas on reilun 110 000 asukkaan Panevėžysin ylpeys. Vuonna 1964 perustettu Ekranas on pelannut Liettuan pääsarjaa yhtäjaksoisesti vuodesta 1991. Se aloitti nousun maan kärkijoukkueeksi vuosituhannen vaihteen aikoihin.

Liettuan pääsarjassa, A Lygassa, Ekranas on sijoittunut mitalisijoille joka vuosi vuodesta 2002 lähtien. Viimeiset pari vuotta se on käytännössä dominoinut Liettuan sarjaa. Se voitti kultaa vuosina 2008 ja 2009.

Tällä hetkellä joukkue johtaa sarjaa kolmella pisteellä, vaikka sillä on yksi peli vähemmän pelattuna. Ekranas on tällä kaudella voittanut jo Liettuan Cupin ja Super cupin.

FK Ekranasin kotisivut englanniksi: http://www.fkekranas.lt/index.php?lang=2