HJK:lle tappio – pirteä Jaro jatkaa välieriin

Ottelun alku sujui molemmilta joukkueilta sateiseen ja hyytävään ilmaan ja kosteaan kenttään totutellessa. Jaro oli päässyt otteluun lähes parhaimmalla mahdollisella kokoonpanolla, kun HJK:lta puolestaan oli pois monta avauksen pelaajaa.
Antti Muurinen oli muuttanut HJK:n kokoonpanoa parilla isolla muutoksella: kärjessä pelasivat yleensä laidoilla viihtyvät Dawda Bah ja Rafinha. Puolustuksessa debytantti Peter Magnusson ja Ojala pelasivat toppareina ja yleensä topparina pelaava Pyry Kärkkäinen pelasi oikealla laidalla.
Sekavan alun jälkeen Jaro yllätti iskemällä ottelun avausmaalin 34. minuutilla hyvin painostuksen jälkeen. Sebastian Mannström lähetti kulman kovana ja matalana HJK-maalille, jonka edustalla Tillmann Grove ja Pyry Kärkkäinen taistelivat samasta pallosta. Rytkässä pallo ohjautui HJK-maaliin ohi Ville Wallénin.
HJK kuitenkin kuittasi melkein heti 36. minuutilla perään. Pirteästi vasemmalla laitapuolustajan tontilla pelannut Mikko Sumusalo tarjoili tarkan keskityksen ja Dawda Bah puski läheltä etukulmasta pallon maaliin.
Tauko tuli rauhallisissa merkeissä, eikä sen aikana kumpikaan joukkue tehnyt vaihtoja.
Toisella jaksolla Jaro otti ottelun komennon, HJK:n etsiessä vieläkin omaa peliään. Yksi Jaron läpi ottelun vaarallisimmista pelaajista, Venance Zézé, iski joukkueensa 2-1 -johtoon 57. minuutilla.
Zézén maali oli hieno taidonnäyte. Laitalinkki sai rauhassa katsella tilannetta pallon kanssa noin 30 metrissä oikealla puolella HJK:n puolustusaluetta, vilkaisi ja nosti sen jälkeen pallon kaaressa yli hieman vastassa olleen HJK-maalivahti Ville Wallénin.
Jaron johtomaalin jälkeen pelin painopiste muuttui HJK:lle. Vaihtojen myötä HJK:n hyökkäyspeliin tuli lisätehoja ja Jaro puolestaan vaihtoi kentälle lisää puolustusvoimaa. HJK ei muutamista puolittaisista paikoistaan huolimatta onnistunut pääsemään Jaro-maalille. Syötöt jäivät liian vaikeiksi ja ratkaisuja haettiin ahnaasti liian kaukaa.
Jaro niittasi loppunumerot 1-3 kahdeksan minuuttia ennen loppua. Asialla oli ex-klubilainen Jani Bäckman, joka ehti ensimmäisenä Ville Wallénin torjumaan palloon. Tilannetta edelsi Jaron vastahyökkäys ja Zézén murtautuminen HJK:n rangaistusalueelle.
Hyisessä kevätsäässä ottelun näki lähes neljäsataa katsojaa. Vaisuhko kotijoukkue HJK ei onnistunut löytämään omassa pelissään tarvittavaa draivia ja Jaro jatkaa Liigacupissa välieriin. HJK siirtyi lyhyelle neljän päivän lomalle.
HJK – Jaro 1-3