HJK:lle uusi maalivahti!

HJK:n maalia vartioi tulevalla kaudella tanskalainen Michael Törnes. Törnes, 28, allekirjoitti perjantaina kauden 2014 loppuun asti ulottuvan sopimuksen.

– Olemme usean kuukauden ajan hakeneet uutta maalivahtia, käyneet läpi kymmeniä ja testanneet muutamia, joten tämä tuo päätökseen pitkän projektin. Olemme hyvin tyytyväisiä, että pääsimme nyt maaliin asiassa, maalivahti on tärkeä palanen joukkueessa. Törnesillä on paljon kokemusta pohjoismaisista pääsarjoista ja hän istuu loistavasti joukkueeseen pelaajana ja ihmisenä, iloitsi urheilujohtaja Tuomo Saarnio.

Törnes harjoitteli HJK:n kanssa keskiviikkona päättyneellä Turkin leirillä ja pelasi Klubin maalilla harjoitusottelussa venäläistä FK Tjumenia vastaan. Tanskalainen on pelannut suurimman osan urastaan Bröndbyssä, jossa hän toimi joukkueen ykkösmaalivahtina kahden edellisen kauden ajan. Kuluvalla Tanskan pääsarjakaudella Törnes jäi kuitenkin paitsioon Bröndbyssä ja haki uutta seuraa vapaana agenttina haettuaan ensin peliaikaa lainasopimuksella sarjatasoa alempaa Brönshöj BK:sta. Törnesillä on myös tilillään lukuisia otteluita Tanskan nuorisomaajoukkueissa.

– Halusimme olla mahdollisimman tarkkoja, kävimme paljon asioita hänen kanssaan läpi. Järjestimme Turkissa jopa extratreenejä pelkästään hänen vuokseen. Michael on kokenut maalivahti, joka antaa puolustukselle luotettavan ja turvallisen olon. Hän ohjaa peliä paljon alhaalta, on äänekäs ja selkeä ohjeissaan, pelaa hyvin jalalla ja on taitava torjuja. Lisäksi hän pääsi nopeasti mukaan joukkueeseen, muut pelaajat pitivät hänestä heti. Löysimme hyvän maalivahdin, hehkutti päävalmentaja Sixten Boström.

– Olo on loistava, täydellinen. Joukkue on tosi cool ja otti minut hyvin vastaan, meillä oli Turkissa erittäin hauskaa. On hienoa olla Helsingissä ja mahtavaa päästä tapaamaan kavereita taas, kertoi Törnes sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen.

Törnes lähtee heti viikonloppuna HJK:n mukana Tukholmaan, jossa joukkue kohtaa sunnuntaina kauden kenraaliharjoituksessa Hammarby IF:n kello 14.30 (Suomen aikaa) alkaen. Veikkausliigan avauskierros pelataan viikkoa myöhemmin Sonera Stadiumilla, vastassa 6.4. on FF Jaro.