HJK:n europelit myytiin nopeasti loppuun – Stadin Derbyyn 5.9. mahtuu vielä

Europelien lippuja saattaa vielä vapautua myyntiin pieniä määriä.

HJK:n kannattajat kotiottelussa slovenialaista Mariboria vastaan Eurooppa-liigan kolmannella karsintakierroksella.

HJK:n kaikki Eurooppa-liigan kolme lohkovaiheen kotiottelua pelataan Bolt Arenalla täysien katsomoiden edessä. Liput olivat perjantaista maanantaiaamuun ennakkomyynnissä kausikorttilaisille sekä HJK:n omalle seurayhteisölle. 

27.10. pelattavaan AS Roma -otteluun oli yleisen myynnin alkaessa jäljellä vajaat 5000 lippua, jotka myytiin loppuun vain muutamassa minuutissa. Betis-peli (8.9.) kävi kaupaksi noin puolessa tunnissa ja Ludogorets (6.10.) vajaassa tunnissa. Bolt Arenan kapasiteetti otteluissa on 10164, joista vieraskannattajille tulee Uefan sääntöjen mukaan varata 5 prosenttia. 

Lippuja saattaa vielä myöhemmin vapautua myyntiin pieniä määriä, kunhan Uefan ottelukohtaiset lipputarpeet tarkentuvat. Myös pieniä määriä pääkatsomon VIP-lippuja saattaa vielä vapautua myyntiin HJK:n lippukauppaan. 

On ymmärrettävää, että tuhansia ilman lippuja jääneitä katsojia tilanne harmittaa. HJK:lle oli kuitenkin alusta asti selvää, että Olympiastadion ei ollut pelien isännöimiselle missään tapauksessa vaihtoehto.

– Urheilullinen ja koko seurayhteisön eli uskollisten kannattajien, yhteistyökumppaniemme ja muiden yhteistyötahojen etu oli tässä meille tärkeintä. Olisimme toki voineet tehdä huomattavasti isomman tilin kalliimmilla lipunhinnoilla tai pelaamalla Olympiastadionilla, mutta Boltilla saamme kiistattoman pelillisen edun – unohtamatta lähellä kenttää olevien täysien katsomoiden luomaa tunnelmaa ja vuosia rinnallamme Boltilla kulkeneita yhteistyökumppaneita ja palveluntuottajia, HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti toteaa. 

– Halusimme varmistaa liput peleihin kohtuullisilla hinnoilla uskollisimmille seuraajillemme eli kausikorttilaisille sekä koko HJK-yhteisön jäsenille. Tämä toteutui. 

HJK saa tällä viikolla pitkästä aikaa ehjän treeniviikon ennen syyskuun alkupuolen hurjaa rypistystä: Maanantaina 5.9. Stadin Derbyssä – johon lippuja on vielä jäljellä – Klubi isännöi viimeistä kertaa tällä kaudella HIFK:ta, torstaina 8.9. vieraaksi saapuu Betis, ja sunnuntaina 11.9. on edessä retki Metroderbyyn Hongan vieraaksi. Honka-peli on samalla upea huipennus Veikkausliigan runkosarjalle. 

Uefa oli alustavissa suunnitelmissa asetellut HJK:n Eurooppa-liigan avaukseen vieraskentälle, mikä olisi tehnyt viikosta matkustamisen takia vielä raskaamman.

– Siinä jouduin vähän kabineteissa painimaan, mutta lopulta onnistuimme 8.9. pelin saamaan kotiin, Riihilahti naurahtaa.

– Kotipelien alkamisajoiksi saimme kahteen kolmesta neuvoteltua toiveemme mukaisesti alkamisajaksi klo 19.45. Roma-peli oli tekemätön paikka: Italian tv-markkina on niin iso, että sen sanelemana joudumme aloittamaan Roma-kotipelin vasta klo 22.