HJK:n kotitaika pitää edelleen – VPS kaatui 3-0

HJK jatkaa vakuuttavaa menoaan. Lauantain liigakierroksella helsinkiläisen vireen sai kokea siipirikkoisena pääkaupunkiin matkannut Vaasan Palloseura. Ratkaisu syntyi jo ensimmäisen jakson aikana.

HJK aloitti pirteästi ja otti ottelun hallinnan nopeasti. Hyvä alku toi kaksi täysosumaa parin kymmenen minuutin jälkeen.

Ensin Erfan Zeneli vapautti millintarkalla läpisyötöllä Akseli Pelvaksen läpiajoon. Aksu ohitti VPS-maalivahdin ja sijoitti rauhallisesti HJK:n johtoon.

Pari minuuttia myöhemmin kotijoukkueella oli myös onnea matkassa. Vapaapotku 25 metristä lähti Zenelin jalasta päin muuria ja siitä suuntaa muuttaen suoraan VPS-maaliin. Kolmas HJK-maali oli ottelun lopullinen niitti. 41. minuutilla Zeneli tarjoili keskityksen ja Jarno Parikka puski vastustamattomasti pallon maaliin.

3-0 -tappioasema Soneralla oli vaasalaisille toivoton vaikka vierailija pystyikin ajoittain jopa hallitsemaan palloa. Wallén kuitenkin joutui venymään todella vain kerran tai kaksi. Tempo putosi selvästi toiselle jaksolle, eikä kotijoukkue HJK uskaltanut alkaa enää repimään sen kovempaa.

Vaasa yritti hakea maltilla kavennusta, mutta keskittyminen hyökkäyspäässä ei ollut tarvittavan hyvää. HJK sai lopulta pidettyä vierailijan suhteellisen helposti aisoissa.

Voitto oli HJK:lle kymmenes perättäinen, millä joukkue vahvistaa omaa asemaansa sarjakärjessä. VPS puolestaan jatkaa kovaa taistelua sarjan tyvipäässä.

HJK:n seuraava kova paikka koittaa jo tulevana tiistaina kun joukkue juoksee Mestareiden liigan toisen karsintakierroksen toiseen osaotteluun kotikentälleen Sonera Stadiumille. Johtoasema walesiläistä Bangor Cityä on kolmen vierasmaalin suuruinen.

HJK-VPS 3-0 (3-0)

19′ Pelvas (Zeneli)
21′ Zeneli
41′ Parikka (Zeneli)