HJK:n taistelu Norjassa ei riittänyt jatkopaikkaan

Molde eteni jatkoon yhteismaalein 2–1. Klubin europelit jatkuvat ensi viikolla Eurooppa-liigan karsinnoissa.

Pettymys oli päällimmäinen tunne ottelun jälkeen.

Molde FK vs HJK 2–0 (0–0)
74’ Kristian Eriksen 1–0
89’ Ola Brynhildsen 2–0

HJK:n taival Mestarien liigan karsinnoissa päättyi keskiviikkoiltana, kun Molde nujersi taistelevan helsinkiläismiehistön maalein 2–0. Klubi voitti ensimmäisen osan Töölössä 1–0, joten yhteismaalit kirjattiin norjalaisille 2–1. HJK:n europelit jatkuvat ensi viikolla Eurooppa-liigan kolmannella karsintakierroksella, jossa vastaan asettuu azerbaidžanilainen Qarabağ FK.

– Jokainen jätkä jätti kentälle kaikkensa. Ensimmäisellä puoliajalla meillä oli läpiajo. Toisella puoliajalla meidän olisi pitänyt pystyä selvästi parempaan. Meni liikaa siihen, että vedimme pitkää ja hävisimme heti pallon. Sitä jatkui 45 minuuttia, niin lopulta se näkyi lopputuloksessakin, Miro Tenho kommentoi pelin jälkeen.

Molde tuli otteluun isännän elkein ja nappasi hallinnan itselleen oikeastaan heti ensi minuuttien tunnustelun jälkeen. HJK-puolustus oli hätää kärsimässä jo kuudennella minuutilla, mutta Miro Tenho venytti kengänkärkensä maagisesti Emil Breivikin laukauksen tielle.

Atom.

Molde rummutti hyökkäyksiään kohti Klubin boksia, ja avaukseen noussut Magnus Wolff Eikrem järjesteli tilaisuuksia joukkuetovereilleen kuin liukuhihnalta. Äärettömän vaarallisia tilanteita ei onneksi Jesse Östin maalille syntynyt.

HJK sai silloin tällöin levähdettyä pallonhallinnan kautta. Hallittuja, pitkiä hyökkäyksiä ei keltaisessa paidassa pelannut Klubi kuitenkaan saanut aikaiseksi, vaan toivo maalista lepäsi nopeiden pistohyökkäysten varassa.

Puolen tunnin kohdalla sellainen saatiin. Lucas Lingman lähetti Topi Keskisen vasemmalta laidalta juoksuun, ja Klubille näytti syntyvän jopa kolmella kolmea vastaan -tilanne. Keskinen pääsi hetkellisesti jo Eirik Hauganin paremmalle puolelle, mutta lopulta norjalaistoppari klaarasi tilanteen tyylikkäästi.

Kymmenisen minuuttia myöhemmin Keskinen oli jälleen pahanteossa. Tällä kertaa Klubi sai katkon Molden puolustusalueella, ja pallo pelattiin salamannopeasti Keskiselle, joka pääsi nokikkain Jacob Karlströmin kanssa. Molde-vahti oli sijoittunut erinomaisesti ja torjui Keskisen yrityksen.

Topi Keskinen ohitti Molde-topparin ja kirmasi läpi.

Molden hallinta ei ensimmäisellä jaksolla tuottanut montaa todellista maalipaikkaa, vaan laukaukset ja puskut lähtivät usein huonosta asennosta tai ahtaasta tilasta. Monet hyökkäykset päättyivät myös Klubin maalipotkuihin, kun Molde-pelaajat hakivat turhankin optimaalisia syöttöjä HJK-linjan selustaan.

Molden toisen jakson ensimmäiset tilanteet syntyivät Markus Kaasalle. Ensimmäinen laukaus oli suorastaan surkea, mutta vajaan tunnin kohdalla Öst joutui ensimmäistä kertaa torjuntatöihin. Kaasan matala vasemman jalan laukaus boksin reunalta oli laadukas, mutta niin oli myös Östin liimaus.

Kevin Kouassivi-Benissan.

Toinen jakso oli Klubilta vain selviytymistä, ja lopulta Molde iski vartti ennen loppua. Kristoffer Haugen keskitti vasemmalta, ja vaihdosta kentälle tullut Kristian Eriksen puski pallon yläriman kautta Östin jalkaan ja siitä yli maaliviivan.

Avausmaalin jälkeen Molden painostus yltyi, ja HJK-puolustuksesta alkoi löytyä yhä suurempia tiloja. Viimeisen vartin hahmoksi nousi Ola Brynhildsen, joka hukkasi ensin lähes puolen tusinaa enemmän tai vähemmän hyvää maalipaikkaa mutta nousi lopulta Molden sankariksi 89. minuutilla puttaamalla paluupallon tyhjään HJK-maaliin.

HJK sai viisi minuuttia armonaikaa kavennusmaaliin, jolla peli olisi edennyt jatko-otteluun. Nyt oli Molden vuoro vetäytyä suojelemaan johtoasemaansa, eikä Klubi päässyt ollenkaan norjalaisten muodon sisään.

Joukkue antoi kaikkensa.

HJK:n kokoonpano: Jesse Öst – Joona Toivio, Miro Tenho, Jukka Raitala (90+1’ Roope Riski) – Kevin Kouassivi-Benissan (82’ Tuomas Ollila), Lucas Lingman, Georgios Kanellopoulos (82’ Perparim Hetemaj), Pyry Soiri – Atom (63’ Filip Rogić), Bojan Radulovic, Topi Keskinen (63’ Anthony Olusanya)