Hongan toisen puoliajan tehokkuus oli liikaa

Klubin johto ei kestänyt toisella puoliajalla. Honka vei kolmannen Metroderbyn 3-1.

Honka vs HJK 21.9.2019

Honka vs HJK 3-1 (0-1)

Lauantaina oli jälleen isot pisteet jaossa, kun viidentenä sarjataulukossa majaileva HJK matkusti Espooseen Hongan vieraaksi. Joukkueiden kauden kaksi aikaisempaa kohtaamista päättyivät 0-1 vierasvoittoihin, mutta tällä kertaa maaleja nähtiin runsaammin.

Ensimmäinen puoliaika

HJK:n avauskokoonpanossa oli muutamia muutoksia edellisestä KuPS-kamppailusta. Roni Peiponen oli pitkästä aikaa avauksessa ja keskikentälle palasivat William Parra ja Sebastian Dahlström.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja ensimmäisten minuuttien aikana molemmat joukkueet saivat luotua hyökkäyspeliään. Maksim Rudakov joutui ensimmäisenä torjuntatöihin, kun venäläinen torjui jalallaan Demba Savagen pienestä kulmasta tulleen laukauksen.

Honka tuskaili pelinavaamisen kanssa ja HJK pääsi muutamaan kertaan melko helppoon katkoon. Espoolaisten topparit onnistuivat kuitenkin pysäyttämään vastahyökkäykset tehokkaasti. Riku Riski pääsi kertaalleen laukomaan Hongan harhasyötön jälkeen, mutta kuti painui suoraan Honka-vahti Tim Murrayn syliin.

Peliä oli takana reilu puoli tuntia, kun HJK pyöritti pitkää hyökkäystä Hongan päädyssä. Pallo liikkui varmasti mieheltä toiselle, ja lopulta Kaan Kairinen lähti laukomaan hanakasti päästyään hyvään paikkaan. Kairisen tulinen laukaus tippui juuri oikea-aikaisesti Murrayn kainalosta ja painui tolpan kautta verkon perukoille.

Jakson edetessä loppua kohden takaiskusta sisuuntunut Honka painoi pelin painopisteen Klubin päätyyn. HJK:n puolustus oli kuitenkin terävällä pelipäällä, eikä kotijoukkue onnistunut murtautumaan paraatipaikoille.

Hongan hetkellinen hallintajakso ei tuottanut tulosta ja tauolle siirryttiin HJK:n maalin johdossa.

Ensimmäinen nelivitonen oli HJK:lta laadukasta peliä. Erityisesti prässipeli toimi hyvin ja Klubi pakotti Hongan useaan pallonmenetykseen. Puolustuksessa Faith Obilorin johtama linja toimi erinomaisesti, eikä Honka päässyt juurikaan kokeilemaan Rudakovin päivän kuntoa.

”Meillä on peli aika hyvin kontrollissa ja saatiin luotua paljon hyökkäyksiä Hongan päätyyn, toivottavasti jatketaan samalla tavalla toinenkin jakso. Honka on myös hyvä joukkue varsinkin pallon kanssa, eli ei se tullut yllätyksenä että kotijoukkuekkin sai pidettyä palloa hallussa ja luotua hyökkäyksiä”, kommentoi avausmaalista vastannut Kairinen.

Kaan Kairinen teki HJK:lle johtomaalin.

Toinen puoliaika

Toinen jakso lähti käyntiin melko seesteisenä. Ensimmäiseen paikkaan murtautui lopulta HJK vajaan kymmenen minuutin pelin jälkeen, kun Peiposen erinomaisen nousun jälkeen Riku Riski pääsi ampumaan boksissa, mutta veto painui selvästi ohi maalin.

Ottelua oli pelattu reilu tunti, kun Honka sai kulmapotkun, jonka jälkitilanteesta pallo jäi pomppimaan aivan HJK:n maaliviivan tuntumaan. Lopulta Hongan Henri Aalto onnistui tökkäämään pallon pelaajamassan keskeltä juuri ja juuri yli maaliviivan, tuoden kotijoukkueen tasoihin.

Vain kolme minuuttia ehti kulua edellisestä, kun Honka iski toistamiseen, Mikko Sumusalon onnistuessa puskemaan aivan etutolpan juurelta isännät johtoon.

Heti perään HJK:lle aukesi erinomainen tekopaikka. Kapteeni Dahlström antoi huikean läpisyötön Nikolai Alholle, jonka vedon Murray kuitenkin onnistui torjumaan oikea-aikaisen vastaantulon myötä.

Reilu vartti ennen loppua HJK teki ensimmäisen vaihdon Petteri Forsellin tullessa Parran tilalle. Heti perään Evans Mensah jätti kentän ja tilalle tuli Eetu Vertainen. Toni Koskela haki vielä ennen viimeistä kymppiä lisää hyökkäysvoimaa kentälle, kun Sekou Camara korvasi Peiposen.

Takaa-ajajaksi joutunut Klubi sai painettua vaihtojen jälkeen paineen Hongan päätyyn, mutta liiallinen hyökkäysinto kostautui. 85. peliminuutilla espoolaisten Savage pääsi kuin varkain nokikkain Rudakovin kanssa, ja hyökkääjä sijoitti pallon tarkasti tolpan kautta sisään, tuplaten isäntien johdon.

Enempää maaleja ei Espoossa nähty ja ottelu päättyi Hongan voittoon 3-1 lukemin. Avausjakso oli HJK:n hallussa, mutta toisella nelivitosella peliään petrannut Honka meni menojaan.

Sebastian Dahlström - HJK Helsinki
HJK:n Sebastian Dahlström kaksinkamppailussa entisen HJK-pelaajan, Hongan Demba Savagen kanssa.

HJK:n kokoonpano: Rudakov – Peiponen (80. Camara), O’Shaughnessy, Obilor, Alho – Kairinen, Parra (74. Forsell), Dahlström – Riski, Väyrynen, Mensah (76. Vertainen)

HJK pelaa seuraavan kerran lauantaina 28.9., kun IFK Mariehamn saapuu vieraaksi Helsinkiin. Ottelu alkaa kello 18:30 Telia 5G Areenalla.

Liput: HJK.fi/liput »