João Klauss jälleen kuukauden pelaajaksi

Veikkausliigan syyskuun pelaajaksi on valittu HJK:n hyökkääjä João Klauss, joka pelasi syyskuussa kuudessa Veikkausliigan ottelussa ja viimeisteli niissä neljä maalia sekä antoi yhden maaliin johtaneen syötön.

Klauss johtaa lokakuun alkaessa Veikkausliigan maalipörssiä 19 maalilla. 2000-luvulla pelaaja on tehnyt enemmän maaleja kautta kohti vain kahdesti: Paulus Roiha kaudella 2001 (22 maalia) ja Timo Furuholm kaudella 2011 (22 maalia). HJK:lla on kautta jäljellä vielä kolme ottelua, joissa Klauss voi tavoitella näitä lukemia.

Syyskuun valmentajaksi on valittu HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo. Joukkue otti syyskuun kuudesta ottelusta viisi voittoa ja yhden tasapelin. HJK:n mestaruus varmistui keskiviikkona 26.9. vierasottelussa Ilvestä vastaan.

Kuukauden pelaajan lisäksi HJK:sta nimettiin myös kolme muuta pelaajaa kuukauden joukkueeseen: Maksim Rudakov, Riku Riski ja Sebastian Dahlström. Kolme pelaajaa joukkueeseen sai KuPS ja kaksi pelaajaa FC Honka sekä Ilves.

Kuukauden pelaajan valinnasta ovat päättäneet Veikkausliigan pelaajat itse. Veikkausliiga on kuullut pelaajien kannan yhteistyössä Jalkapallon Pelaajayhdistyksen kanssa. Veikkausliiga on valinnut kuukauden valmentajan ja kuukauden joukkueen.

Veikkausliigan yhteistyökumppani kello- ja kultasepänliike Westerback 1897 palkitsee kuukauden pelaajan ja valmentajan. João Klauss ja Mika Lehkosuo palkitaan Telia 5G Arenalla sunnuntaina 7.10. pelattavassa ottelussa HJK vs VPS.

Veikkausliigan syyskuun joukkue (4-2-3-1):

Maksim Rudakov (HJK)
Henri Toivomäki (KuPS) – Robert Ivanov (FC Honka) – Konsta Rasimus (FC Honka) – Luis Carlos Murillo (KuPS)
Issa Thiaw (Ilves) – Sebastian Dahlström (HJK)
Iiro Järvinen (Ilves) – Ville Saxman (KuPS) – Riku Riski (HJK)
João Klauss (HJK)

Kuukauden pelaaja: João Klauss (HJK)
Kuukauden valmentaja: Mika Lehkosuo (HJK)