Kansikas jatkaa mielellään HJK:ssa

HJK:n luottopuolustaja Tuomas Kansikas jatkaa HJK:ssa tulevan kauden. Sopimukseen sisältyy optio myös kaudesta 2013. Kanun mukaan neuvottelut sujuivat nopeasti. 
  • Erittäin hyvillä fiiliksillä saatiin sopimus aikaan. On hienoa saada jatkaa pelaamista Suomen parhaassa joukkueessa ja organisaatiossa, Kansikas sanoo.

Kauden päätteeksi kolmannen Suomen mestaruutensa HJK:n riveissä pokkaava laitapuolustaja on ollut tyytyväinen kuluvaan kauteensa.

  • Oma kausi on ollut varsin positiivinen. On ollut hienoa päästä pelaamaan isoja eurooppalaisia joukkueita vastaan ja päästä testaamaan omaa osaamistaan.

Kolmen vuoden aikana mestarijoukkueissa on ollut paljon vaihtelua. Miehiä on siirtynyt suurempiin ympyröihin sekä lopettanut. Nuoria lupauksia on myös noussut joka vuosi edustusjoukkueeseen.

  • Jokaisessa mestarijoukkueissa on ollut pientä vaihtelua pelaajistossa. Joukkueen runko ja valmennusjohto ovat kuitenkin ollut pitkään kasassa, joten uusien pelaajien on ollut helppo tulla mukaan systeemiimme. Tärkeintä mestaruuksissa on ollut kehityskaari, jonka joukkue on kulkenut. Vuonna 2009 mestaruus ratkesi vasta viimeisellä kierroksella. Kaudella 2010 joukkueemme pelitapa kehittyi ja pelitempo nopeutui entisestään. Sen hedelmiä olemme tänä vuonna korjanneet. Kuluva kausi on ollut loistava koko joukkueelta. Olemme olleet suorastaan suvereeneja kotimaassa ja kehittyneet harppauksin, Kansikas analysoi.

Valkealasta lähtöisin oleva laitaraketti on sopeutunut hyvin pääkaupunkiseudun vilskeeseen.

  • Erinomaisesti olen ”stadilaistunut”. Neljä vuotta kun on samassa paikassa, niin väkisinkin se alkaa näkyä, Kanu sanoo.