Kapteeni Wallén: Joukkue nauttinut vauhdikkaasta joulukuusta

Mestarijoukkue sai pidettyä ansaitun loman marraskuussa ja palasi joulukuun alussa treenikentälle uuden valmentajan ja uusien kuvioiden saattelemana. HJK:n maalivahti ja pitkäaikainen kapteeni Ville Wallén pääsi palaamaan treenikentälle myös tuoreena isänä ja tuore jatkosopimus allekirjoitettuna.
  • Jatkosopimuksesta on edelleenkin erittäin hyvä tunne. Intoa löytyy.
Vallu kertoo, että kun ikää on mittarissa, joutuu omaa jatkoaan aina miettimään hieman tarkemmin.
  • Itselleni tämä oli ensimmäinen vuosi, kun halusin miettiä kunnolla omaa jatkoani. Kun ikää tulee, ei se ole enää niin itsestään selvää, että jatkaisi pelaamista tällä tasolla. Tuleva kausi on myös ensimmäinen uuden valmentajan kanssa, mikä osaltaan tiesi lisäajateltavaa, Wallén miettii.
– Mutta kun kausi meni lopulta hyvin, pysyin terveenä koko kauden ja muutenkin nautin harjoittelusta ja pelaamisesta täysillä, oli jatkopäätös omalta osaltani selkeä. Seura oli myös halukas jatkamaan, joten sopimus syntyi ilman ongelmia.

Kapteeni pysyi koko kauden ajan fyysisesti huippukunnossa ja oli jälleen – ties kuinka monetta vuotta perättäin – yksi mestarijoukkueen avainhahmoista. Hän onkin oikea henkilö kertomaan myös joukkueen tämän hetkisistä tunnelmista, kun uuden valmentajan kanssa on päästy tekemään hommia useamman viikon ajan.

– Treeneissä on ollut tekemisen meininkiä, ja edellisistä kausista on ollut monessa mielessä selkeä jatkumo. Vaikka muutamaan vuoteen ei ole ollut tällaista joulukuuta, että viettäisimme näin paljon aikaa treenikentällä, on se nyt tietenkin ymmärrettävää: Uuden valmentajan kuviot pitää saada nopeasti liikkeelle, varsinkin kun jo tammikuussa pääsemme todella kovaan paikkaan Maspalomasin turnauksessa.

Harjoitukset ovat myös olleet monipuolisia siinä mielessä, että rasitustaso on pysynyt tasapainossa ja nopeamman tempon kanssa on vuorotellut rauhallisempia, taktisempia harjoitteita, joilla Boströmin kuvioihin on päästy tutustumaan.

– Ei yhdeksää treeniä viikossa vedetä hampaat irvessä. Tässä mielessä järki on pysynyt hyvin mukana.
  • Rehellisesti sanoen, itse olen ainakin nauttinut tekemisen meiningistä.
Kapteeni näkee tärkeänä sen, että runkopelaajisto on pysynyt tulevalle jokseenkin viime kauden kaltaisena.
  • Muutoksia tulee varmasti vielä, ja rinkimme tulee levenemään. Silti, joukkueen runko on suhteellisen muuttumaton, mikä on osaltaan auttanut aloittamaan jo joulukuusta tehokas treenaaminen. 
– Haluamme saada hommat toimimaan jo keväällä, niin että olemme mahdollisimman valmiita kun liiga jälleen pyörähtää käyntiin. Uudet taktiset asiat kuitenkin haastavat pelaajia omaksumaan uusia asioita nopeammin. Pyrimme systemaattiseen harjoitteluun nyt joulu-tammikuussa.

Kapteeni aistii pukukopissa koko joukkueen uskon yhteiseen projektiin.

– Joukkuehenki on pysynyt hyvänä, ja joukkueen dynamiikkaan on myös kiinnitetty paljon huomiota, jotta pystymme harjoittelemaan tehokkaasti.