Katsojainfo: HJK–Inter su 2.10. klo 18.30

Mestaruustaistelu jatkuu kotiottelulla Interiä vastaan – Palloliiton määräämät kurinpitosanktiot aiheuttavat erityisjärjestelyjä.

Klubipääty - HJK Helsinki. Photo: @ Jussi Eskola
Keväällä Inter shokeerasi Klubia hakemalla Boltilta 4–1-voiton Perparim Hetemaj’n paluupelissä. Nyt on revanssin aika!

Liput 
Liput ja kausikortit ovat myynnissä osoitteessa liput.hjk.fi. Ottelupäivänä lippuja voi ostaa Klubipäädyn lippukioskista. Interin kannattajat sijoittuvat ottelussa Itäkatsomon lohkoon 122.

Jäsenmaksunsa maksaneet HJK-juniorit pääsevät maksutta sisään Itäkatsomoon kännykän MyClub-sovellusta portinlukijaan näyttämällä. Jäsenetuun kuuluu, että jokainen juniori voi ottaa mukaansa yhden kaverin. Juniorien käyttöön on varattu Itäkatsomon lohkot 138–140.

Klubipääty on poikkeuksellisesti kiinni Inter-ottelussa Palloliiton määrättyä kannattajakatsomon pidettäväksi suljettuna Stadin Derbyn tapahtumien vuoksi.

HJK:n lipputiimi on lähettänyt Klubipäädyn kausikorttilaisille sekä Inter-peliin Klubipäätyyn irtolipun ostaneille sähköpostitse linkin, jolla katsojat pääsevät lunastamaan lipun Bolt Arenan Pääkatsomoon. Huomioithan lippuja valitessasi, että Pääkatsomon lohkot 102–106 ovat K-18 anniskelukatsomoita.

Saapuminen
Porteilla suoritetaan turvatarkastus. Kommandopipoihin pukeutuminen on katsomossa kielletty.  

Saavuthan ajoissa paikalle, jotta vältämme jonojen muodostumista porteille. Klubipäädyn ollessa kiinni Pääkatsomon porteista kulkee enemmän katsojia kuin normaalisti, mikä saattaa ruuhkauttaa sisäänkäyntejä.  

Juhlallisuudet 
Käynnissä on Klubin kunniakkaan historian 115-vuotisjuhlavuosi. Sen kunniaksi ennen ottelun alkua kentällä julkistetaan uusi jäsen HJK Hall of Fameen.

Katsomokäyttäytyminen
Pelastuslaitoksen määräyksestä kaikissa HJK:n miesten edustusjoukkueen 2022 loppukauden kotiotteluissa katsomoon tuotavat overhead-tifot sekä banderollit ovat kiellettyjä. Banderolleja voi kiinnittää aitoihin normaaliin tapaan ennen ottelun alkua.

Kannatuslippujen tuonti katsomoon on sallittu. Mikäli kannatuslipun koko ylittää 2×1 metriä, se on kiinnitettävä banderollien tapaan katsomon edessä olevaan aitaan. Klubipäädyn ollessa kiinni banderolleja voi kiinnittää Pääkatsomon metalliaitaan yhteistyössä järjestyksenvalvojien kanssa – kuitenkin niin, etteivät kulkuportit kentälle peity.

Palloliiton kurinpitovaliokunnan päätös Derbyn tapahtumien jäljiltä sisälsi myös uhkauksen mahdollisista jatkotoimenpiteistä katsomokäyttäytymisen suhteen: ”Jos kannattajat edelleen rikkovat turvallisuusmääräyksiä Inter-ottelussa tai muissa otteluissa, kurinpitovaliokunta joutuu harkitsemaan yhä ankarampia rangaistuksia, mukaan lukien 16.10.2022 järjestettävän ottelun HJK–KuPS määräämistä pelattavaksi ilman katsojia.

Matsietkot
Matsietkoja ei järjestetä Klubipäädyn kiinni määräämisen vuoksi. 

Ravintola-, kahvila- ja kioskipalvelut
Arenan kioskit ja kahvilat ovat ottelussa auki. Sports Lounge KLB-1 aukeaa yhtä aikaa katsomoporttien kanssa eli klo 17.30. Urheilukadun uusi kivijalkaravintola Kot Areena aukeaa yksityistilaisuuden takia koko yleisölle vasta klo 18.00. Inter-ottelussa tarjolla on kauden aiemmista peleistä tuttuja herkkuja, kuten nakkisämpylöitä.  

Liikkuminen Pääkatsomon ja Yläkatsomon välillä on mahdollista ennen peliä, ottelun tauolla sekä ottelun jälkeen, mikä on hyvä pitää mielessä myös ravintolapalveluita käyttäessä.

Itäkatsomon takana on jälleen aiempien pelien tapaan nuoremmille katsojille suunnattu pieni aktiviteettialue. 

Kannattajatuotteet 
HJK Storen myyntipiste löytyy ennen ottelua Urheilukadulta HJK:n toimiston edestä. Ottelun aikana tuotteita on myynnissä Itäkatsomon takana tapahtumatorilla. Matsin päätyttyä vaatetusta voi vielä täydentää HJK:n toimistolta. Myyntipisteiltä saat Oma Mehiläinen -sovellusta näyttämällä maksutta Klubin fanisormen – ohjeet lunastamiseen täällä

Anniskelukatsomot
Pääkatsomon lohkot 102–106 ja Klubipäädyn lohkot 141–145 ovat K18-anniskelukatsomoita. Näissä lohkoissa katsojien on mahdollista nauttia alkoholijuomia omilla paikoillaan. Alkoholituotteet myydään tölkeissä. Jos haluat nauttia alkoholia katsomossa, tulee tölkin sisältö turvallisuussyistä kumota tuoppiin ennen katsomoon siirtymistä.

Taukokilpailu 
Klubin Veikkausliiga-otteluiden tauolla järjestetään loppukauden ajan Arnoldsin puoliaikakisa. Kisaajat valitaan arpomalla – voit ilmoittautua halukkaaksi täältä. Kilpailun tehtävä on haastava mutta palkinto komea: Kaksi loppuelämän mittaista HJK:n kausikorttia.

Juuso Matikainen onnistui Arnoldsin puoliaikakisassa ja voitti kaksi elinikäistä kausikorttia – katso video suorituksesta!

Keitä kentällä? 
HJK:n pelaajien henkilöhaastattelut

Otteluisäntä
A-lehdet

Televisiointi 
Ruutu näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

Muuta 
Tupakointi Bolt Arenalla on kielletty. 

Lämpimästi tervetuloa!