Katsojainfo: HJK–KuPS su 16.10. klo 17.00

Veikkausliigakauden päätösottelussa juhlitaan HJK:laisia, liigajoukkueen Suomen mestaruutta sekä jätetään jäähyväiset muutamalle Klubiuransa päättävälle pelaajalle.

HJK Suomen mestari 2022. Photo: © Mira Lönnqvist
HJK varmisti 32. Suomen mestaruutensa viime sunnuntaina Valkeakoskella. Pokaalia päästään nostamaan Töölössä viikkoa myöhemmin eli sunnuntaina 16.10.

Liput 
Liput ja kausikortit ovat myynnissä osoitteessa liput.hjk.fi. Ottelupäivänä lippuja voi ostaa Klubipäädyn lippukioskista.

Jäsenmaksunsa maksaneet HJK-juniorit pääsevät maksutta sisään Itäkatsomoon kännykän MyClub-sovellusta portinlukijaan näyttämällä. Jäsenetuun kuuluu, että jokainen juniori voi ottaa mukaansa yhden kaverin. Juniorien käyttöön on varattu Itäkatsomon lohkot 138–140.

Saapuminen
Porteilla suoritetaan turvatarkastus. Kommandopipoihin pukeutuminen on katsomossa kielletty.  

Juhlallisuudet 
Klubi päätti 115-vuotisjuhlavuotensa Veikkausliigassa Suomen mestaruuteen. Kausi on ollut menestyksekäs ympäri HJK:n organisaation – sen johdosta ottelutapahtumassa suoritetaan useampia palkitsemisia.

Ennen ottelua palkitaan vapaaehtoisia, alkuvihellyksen lähestyessä kunniajoukkueenjohtaja Markku ”Peltsi” Peltoniemi, puoliajalla kultamerkkiläisiä ja ottelun päätyttyä ”jaetaan vihdoinkin se pytty”, eli liigajoukkue saa nostaa pokaalin kohti Töölön taivasta Suomen mestaruuden merkiksi.  

Veikkausliigaottelu jää suurella todennäköisyydellä myös muutamien pelaajien viimeiseksi Klubin paidassa. Jäähyväisiään viettävät ainakin pelaajauransa päättävä Janne Saksela sekä Riku Riski, jonka pelit HJK:ssa päättyvät tähän kauteen. Annetaan kundeille siis kunnon jäähyväiset!

Katsomokäyttäytyminen
Pelastuslaitoksen määräyksestä kaikissa HJK:n miesten edustusjoukkueen 2022 loppukauden kotiotteluissa katsomoon tuotavat overhead-tifot sekä banderollit ovat kiellettyjä. Banderolleja voi kiinnittää aitoihin normaaliin tapaan ennen ottelun alkua. Kannatuslippujen tuonti katsomoon on sallittu. Mikäli kannatuslipun koko ylittää 2×1 metriä, se on kiinnitettävä banderollien tapaan katsomon edessä olevaan aitaan.

Matsietkot
Matsietkoja ei KuPS-ottelussa järjestetä, joten myös Klubipäädyssä voidaan keskittyä juhlallisuuksien seuraamiseen.

Ravintola-, kahvila- ja kioskipalvelut
Arenan kioskit ja kahvilat ovat ottelussa auki. Urheilukadun kivijalkaravintola Kot Areena sekä Sports Lounge KLB-1 aukeavat yhtä aikaa katsomoporttien kanssa eli klo 15.30. Itäkatsomon takana on jälleen aiempien pelien tapaan nuoremmille katsojille suunnattu pieni aktiviteettialue. 

Liikkuminen Klubipäädyn, Pääkatsomon ja Yläkatsomon välillä on mahdollista ennen peliä, ottelun tauolla sekä ottelun jälkeen, mikä on hyvä muistaa myös ravintolapalveluita käytettäessä.

Kannattajatuotteet 
HJK:n 2022 mestaruushuivit ovat saapuneet HJK Storeen, jonka myyntipiste löytyy ennen ottelua Urheilukadulta HJK:n toimiston edestä. Ottelun aikana tuotteita on myynnissä Itäkatsomon takana tapahtumatorilla. Matsin päätyttyä vaatetusta voi vielä täydentää HJK:n toimistolta. Myyntipisteiltä saat Oma Mehiläinen -sovellusta näyttämällä maksutta Klubin fanisormen – ohjeet lunastamiseen täällä

Anniskelukatsomot
Pääkatsomon lohkot 102–106 ja Klubipäädyn lohkot 141–145 ovat K18-anniskelukatsomoita. Näissä lohkoissa katsojien on mahdollista nauttia alkoholijuomia omilla paikoillaan. Alkoholituotteet myydään tölkeissä. Jos haluat nauttia alkoholia katsomossa, tulee tölkin sisältö turvallisuussyistä kumota tuoppiin ennen katsomoon siirtymistä.

Taukokilpailu 
Klubin Veikkausliiga-otteluiden tauolla järjestetään loppukauden ajan Arnoldsin puoliaikakisa. Kilpailun tehtävä on haastava mutta palkinto komea: Kaksi loppuelämän mittaista HJK:n kausikorttia.

Keitä kentällä? 
HJK:n pelaajien henkilöhaastattelut

Otteluisäntä
Elisa

Televisiointi 
Ruutu näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

Muuta 
Tupakointi Bolt Arenalla on kielletty. 

Lämpimästi tervetuloa!