Kausi käyntiin! Kuopioon lauantaina yli 200 HJK:n kannattajaa

Ruutu tarjoilee kauden kaikki matsit suorina lähetyksinä.

Säästä viis, lauantaina mennään kohti ensimmäistä kolmea, tietävät Hassane Bandé ja muut Klubi-pelaajat.

KuPS vs HJK
La 6.4. klo 19:00
Veikkausliiga – Väre Areena, Kuopio

Kevät on täällä taas! Veikkausliigan startti on siitä takuuvarma merkki, vaikka joka toisena päivänä sitä ei sään perusteella välttämättä uskoisikaan. 

Savon sydämessä on paikallisraporttien mukaan tullut tällä viikolla vähemmän lunta kuin Töölössä, ja kuopiolaiseen kevääseen onkin lauantaina matkaamassa reilusti yli 200 Klubin kannattajaa. Väre Areenan vieraille tarjoamat katsomofasiliteetit ovat perinteisesti olleet mallia lohduton, mutta nyt kauden starttiin on luvattu sentään pientä parannusta katsomolohkon reunapalan muodossa. 

Topi Keskinen on täydessä iskussa.

Etänä matsia jännittäville suosittelemme luonnollisesti Ruutu+:n tilaamista. KuPS-HJK pelataan avauskierroksen huipennuksena klo 19, joten kierroksen kaikkia muita matseja ja muiden joukkueiden kevätkuntoa pääsee väijymään Ruudusta sopivasti ennen illan ”finaalia”. 

Vierasfanien olosuhteiden ohella Kuopio on ollut hankala paikka myös HJK:n pelaajille: Klubi on napsinut ikimuistoisissa päätöspeleissä mestaruudet KuPS:n nenän edestä kausi toisensa jälkeen, mutta HJK:n edellinen voitto keskinäisistä liigapeleistä on niinkin kaukaa kuin koronakesän 2020 elokuulta (KuPS–HJK 0–3). Vuosina 2021–2022 joukkueet pelasivat peräti viisi peräkkäistä liigapeliä tasan. 

Päävalmentaja Ossi Virta käväisi HJK TV:n haastattelussa viimeistelytreenien jälkeen.

Vaan nyt on uusi kausi, uusia pelaajia, uusia valmentajia ja siten oiva aika laittaa tilastoja stadilaisittain nätimpään kuosiin. Päävalmentaja Ossi Virran mietteet tästä ja muusta oheisella videolla. 

HJK:n loukkaantumistilanne on pitkin talvea ollut oikeinkin hyvä. Sen sijaan joukkueessa on maaliskuussa kiertänyt sitkeä flunssa, jonka seurauksena Kuopioon perjantaina matkaavasta ryhmästä on 2–3 poissaoloa. 

Lisäksi sivussa on Miska Ylitolva, joka ei sittenkään selvinnyt PK-35-treenipelissä tulleista tuntemuksistaan säikähdyksellä: Kuvista löytyi jalkavamma, joka vaatii nelisen viikkoa poissaoloa pelikentiltä. Liam Mölleriltä leikattiin umpilisäke, ja paluu täysipainoisiin treeneihin vie vielä aikaa.

Keuhkokuumeen vuoksi Turkin-leirin missanneen Santeri Hostikan epäonni jatkuu: TPS-pelissä tulleesta kolhusta toipuminen pitää miehen pois ainakin KuPS-pelistä ja Lahti-kotiavauksesta ensi viikolla. 

Pidempiaikaisista poissaolijoista Diogo Tomas ja Niilo Kujasalo ovat palanneet täysipainoisesti joukkueharjoituksiin. 

Noah “Noxu” Pallas pelasi viime vuonna kolmanneksi eniten minuutteja Veikkausliigassa kaikista pelaajista.