Keskiviikkona edessä vaikea vieraspeli

HJK pelaa keskiviikkona vielä viimeisen ottelunsa ennen juhannusta. Vastustaja ei ole helpoimmasta päästä, sillä MYPA on osoittautunut varsinkin kotikentällään tällä kaudella vahvaksi joukkueeksi. Ottelun asetelmat ovat kutkuttavat. MYPA majailee sarjassa neljäntenä, vain kolmen pisteen päässä sarjakakkosena olevasta HJK:sta. Pelaamistaan seitsemästä kotiottelusta MYPA on voittanut viisi, ja päästänyt kotikentällään ainoastaan kolme maalia omaan verkkoonsa. HJK taas on kunnostautunut nimenomaan vieraskentillä pelatessaan, voittaen neljä pelaamistaan kuudesta reissupelistä. Joukkueet kohtasivat edellisen kerran kauden alkutaipaleella, silloin Klubi höykytti myllykoskelaisia kotikentällään lukemin 2-0.

  • MYPA on vahva joukkue kotikentällä. Se pelaa vauhdikasta ja liikkuvaa jalkapalloa, puolustaa aggressiivisesti ja hyökkää nopeasti. Mielestäni he pelaavat hyvää futista ja ovat parhaimmillaan tosi vahva ryhmä. Viimeksi pystyimme etenkin ensimmäisellä puoliajalla pitämään vauhtia yllä ja liikuttamaan palloa nopeasti, jolloin he eivät päässeet pelaajiimme kiinni. Siihen pyrimme taas huomenna, paljasti päävalmentaja Sixten Boström.

    MYPA:n joukkueesta esiin voidaan nostaa Pekka Sihvola, joka on viimeistellyt maalipörssin toiseen sijaan tällä hetkellä oikeuttavat kuusi osumaa kuluvalla kaudella. Yhden nimen esiin nostaminen ei kuitenkaan tee joukkueelle oikeutta, sillä MYPA:n menestys nojaa nimenomaan vahvaan yhteispeliin. Se on päästänyt koko kaudella ainoastaan kahdeksan maalia, vähiten sarjassa. HJK on ollut viime peleissään ailahtelevainen. Loistokkaita voittoja ovat seuranneet väsyneet esitykset ja turhauttavat tappiot. Juuri kun palaset näyttivät loksahtaneen paikoilleen viime torstain 6-0 kylvetyksessä Interiä vastaan, pääsi paikallisvastustaja Honka nappaamaan sunnuntaina pisteet kotikentällään 1-0. Päävalmentaja Sixten Boström ei halua toistaa samoja virheitä keskiviikkona.

    – Meidän pitää ehdottomasti olla huomattavan paljon aktiivisempia ja aggressiivisempia suunnanmuutospelissämme kuin Honkaa vastaan. Pitää olla hereillä kun voitamme pallon ja lähdemme avaamaan peliä, pitää tietää minne ja miten haluamme sen pelata.

    Ottelu alkaa Kymenlaakson Sähkö Stadionilla keskiviikkona kello 18.30.