Keskiviikkona vastassa JJK

HJK:n taistelu mestaruudesta jatkuu vaihteeksi vieraskentällä. Klubi otti tänään suunnan kohti Jyväskylää, jossa se pelaa keskiviikkona Veikkausliigaottelun JJK:ta vastaan. Joukkueet löytyvät sarjataulukon kummastakin ääripäästä HJK:n porskuttaessa sarjakärjessä ja JJK:n yrittäessä epätoivoisesti kivuta ylös sarjajumbon paikalta. HJK sai pelin takaisin uomiinsa sunnuntain 2-0 voitossa RoPS:ia vastaan, JJK taas ei ole napannut täyttä pistepottia kahdeksasta ensimmäisestä ottelustaan vielä yhdessäkään. Sixten Boströmin mukaan pelkkä sarjataulukon tuijottaminen on kuitenkin harhauttavaa.

– Tiukka peli tulossa. JJK on huomattavasti parempi joukkue kuin heidän sijoituksensa sarjassa antaa ymmärtää. He ovat pelanneet ihan hyviä pelejä, mutta eivät ole saaneet tuloksia puolelleen, maalaili Boström.

Jyväskyläläiset ovat sekä tehneet vähiten maaleja sarjassa (5), että päästäneet eniten (14). Kolmessa pelaamassaan kotiottelussa JJK ei ole pystynyt vielä tekemään maaliakaan. Jyväskylässä pelatut ottelut ovat muutenkin olleet tällä kaudella vähämaalisia, ainoastaan VPS:n Jordan Seabrook on onnistunut maalinteossa Harjun stadionilla. Syy saattaa olla kentän heikossa kunnossa.

– Oma juttunsa tietenkin on, että kenttä on siellä aika huonossa kunnossa. Se on varmasti heikoin kenttä jolla olemme tähän mennessä pelanneet. Ei siinä hirveästi mitään hienouksia pääse, ainakaan koko pelin ajan, esittämään. Se tekee pelistä vähän suoraviivaisempaa varmasti, pohdiskeli Boström.

HJK:lle ottelu on jo kolmas viikon sisään. Vieraspelit ovat sujuneet Klubilta tähän mennessä kuitenkin mallikkaasti ja ennusmerkit ovat muutenkin hyvät. Rasmus Schüller palasi kentille jo sunnuntain ottelussa, Teemu Tainio vapautuu pelikiellostaan ja uusi hankinta Sakari Mattila vahvistaa joukkuetta mikäli hänen pelilupansa ehditään saada kuntoon. Jyväskylän reissun jälkeen edessä on vielä kotiottelu KuPS:ia vastaan, sitten edessä on lyhyt maaottelutauko ja ainakin osalle joukkueesta ansaittu levon hetki. Veikkausliigan kärkikahinoissa tilanne on erittäin tasainen, joten jokainen piste on tässä vaiheessa erittäin tärkeä.

Ottelu alkaa kello 18.30 Harjun stadionilla.