Keskiviikon saldona tärkeä vierasvoitto

HJK siirtyi takaisin sarjakärkeen kaadettuaan keskiviikon vierasottelussa MYPA:n lukemin 2-4. Klubi sai otteluun salama-alun ja meni nopeasti 1-0 johtoon Teemu Tainion osumalla, mutta ensimmäinen puoliaika päätettiin tasalukemissa Xhevdet Gelan sutaistua tasoitus lähietäisyydeltä. Toisella puoliajalla HJK meni menojaan. Ensin Demba Savage iski puoliajan alkuun johtomaalin huikealla yksilösuorituksella, sitä seurasivat Valtteri Morenin pusku ja Erfan Zenelin suoraan ilmasta viimeistelemä osuma. MYPA:n Ville Salmikivi toi kotijoukkueen vielä hetkeksi taisteluun mukaan ottelun lopussa, mutta HJK piti isännät varmasti poissa maalintekopaikoilta ja toi kolme pistettä mukanaan Helsinkiin.

HJK rynnisti vahvasti heti ottelun alussa. Tainion ja Schüllerin pitkät avaukset olivat myrkkyä MYPA:n puolustukselle Zenelin ja Pohjanpalon karkaillessa pahantekoon. Jo viiden minuutin pelin jälkeen Teemu Tainio syöksyi puskemaan pallon maaliin Zeneli antamasta kulmasta. HJK näytti ottavan ohjakset käsiinsä jo ensi minuuteista lähtien. Puoliajan loppua kohden pelin painopiste kuitenkin muuttui. MYPA onnistui luomaan painetta Ville Wallénin vartioimalle maalille, ja lopulta Xhevdet Gela viimeisteli tasoitukset Tommi Vesalan hienosta esityöstä. Ottelu näytti jo olevan karkaamassa HJK:n käsistä MYPA:n pitäessä palloa ja luodessa puolittaisia maalipaikkoja, mutta tauolle mentiin tasalukemissa.

• Päästiin hyvin peliin sisään alussa, luotiin muutama paikka ja tehtiin heti maalikin. Sitten meidän pelimme vähän lässähti. Ensimmäisen puoliajan loppupuoliskolla olimme vähän seisovin jaloin ja teimme MYPA:lle puolustamisen vähän liian helpoksi. Tauolla käytiin sitten läpi vaihtoehtoisia malleja peliimme ja päästiin toisella puoliajalla sitten paremmin liikkeelle, pohdiskeli Sixten Boström.

Kauaa ei kestänyt kun pelisysteemin viilaus tuotti tulosta. Ensimmäisellä puoliajalla varovaisesti noussut Demba Savage tykitti pallon heti puoliajan alussa loistavan yksilösuorituksen päätteeksi vasempaan ylänurkkaan. MYPA ei enää toipunut. Klubi pysyi jatkuvasti askeleen isäntiä edellä, ja oli vain ajan kysymys koska maaliverkko heiluisi uudestaan. Lopulta vapauttavan 1-3 osuman nousi puskemaan Valtteri Moren, joka sijoitti Rasmus Schüllerin vapaapotkun tarkasti maalin nurkkaan. Hetkeä myöhemmin juhlittiin jo neljättä, kun Joel Pohjanpalo pelasi pallon loistavan juoksunsa päätteeksi takatolpalla vaanineelle Erfan Zenelille, joka laukoi kuulan sydämensä kyllyydestä maaliin. MYPA:n Ville Salmikivi kavensi tilanteeksi 2-4 vielä hetkeä ennen loppua, mutta kovin lähelle myllykoskelaiset eivät lisäosumia enää päässeet.

Arvokas voitto nosti HJK:n takaisin sarjan piikkipaikalle pisteen erolla VPS:ään. Seuraavan ottelunsa Klubi pelaa maanantaina 24.6., jolloin Sonera Stadiumille saapuu vieraaksi FF Jaro.