Klubi 04 kohtaa Viikingit – monta avainpelaajaa Gothia Cupissa

Klubi 04 pelaa seuraavan ottelunsa sunnuntaina paikallisvastustajaansa Viikinkejä vastaan. Ottelun ajankohta on todella huono 04:lle, sillä suuri osa joukkueen avainpelaajista on pelaamassa HJK:n riveissä kovaa kansainvälistä Gothia Cupia U17-ikäluokassa. Klubi 04 anoi Viikingit-ottelun siirtoa, mutta siihen ei suostuttu koska paikalliskamppailu on kohteena sunnuntain vakioveikkauskierroksella.
 
Gothia Cupissa joukkue on pärjännyt hyvin. Alkulohkossa helsinkiläiset nappasivat lohkovoiton pelattuaan ensin 0-0 tasapelin ruotsalaista Elfsborgia vastaan ja voitettuaan sen jälkeen englantilaisen Kinetic Academyn 3-1 ja murskaamalla ruotsalaisen Djurgårdenin 5-0.
 
Puolivälierässä kaatui tiukan ottelun jälkeen ruotsalainen AIK. Varsinaisella peliajalla ei maaleja nähty ja helsinkiläiset etenivät lopulta välieriin rangaistuspotkukilpailun kautta. Sankariksi nousi maalivahti Tomi Mikkelsson, joka varmisti jatkopaikan torjumalla kaksi AIK:n rankkaria.
 
Turnaus jatkuu sinivalkoisten osalta perjantaina, kun välierässä on vastassa ghanalainen Right to Dream –Akatemia, joka eteni välieriin voittamalla englantilaisen Newcastlen. Ghanalainen on turnauksen hallitseva mestari, joten perjantaina suomalaisilla on kova haaste edessään.
 
 
-Gothia Cupin ottelut ovat olleet erittäin mielenkiintoisia ja laadukkaita. Normaalisti kansainväliset pelit loppuvat monen osalta seurajoukkuetasolla, kun tullaan U17-ikäluokkaan. Sen takia nämä ovat pelaajakehityksen kannalta erittäin tärkeitä otteluita, joissa päästään mittaamaan meidän tasoa sekä pelaamaan erilaisia vastustajia vastaan. Kansainväliset pelit ovat kuitenkin hyvin erilaista verrattuna meidän Kakkosen sarjapeleihin. Esimerkiksi ghanalaisen välierävastustajan tapaista joukkuetta ja yksilöitä vastaan meillä ei olisi mitään mahdollisuutta päästä pelaamaan missään kotimaan kentillä, kertoo Klubi 04:n päävalmentaja Toni Koskela, joka on myös Ruotsissa vetovastuussa.
 
-Turnaus on sujunut meiltä nousujohteisesti. Meillä on laadukas joukkue matkassa ja huominen välierä on todella mielenkiintoinen haaste. Vastustaja on yksilötasolla todella atleettinen ja urheilullinen. Meidän tulee onnistua joukkueena erittäin hyvin ja saatava puolustettaessa aina pallon lähelle tuki. Toisaalta uskon myös, että meidän pallollinen pelaaminen on parempaa kuin tähän mennessä nähdyillä Right to Dreamin vastustajilla ja pystymme pallonhallinnalla kontrolloimaan peliä, joka voi olla heille uusi tilanne, analysoi Koskela.
 
Viikinkejä vastaan sunnuntaina pelattavasta Kakkosen sarjaottelusta on luvassa Klubi 04:lle erittäin hankala, sillä joukkueen kokoonpanosta ovat poissa Gothia Cupissa pelaavat pelaajat. Lista on pitkä, sillä turnauksen takia sunnuntain pelistä ovat sivussa ainakin Tomi Mikkelsson, Aapo Halme, Leo Väisänen, Omar Jama, Lucas Lingman, Saku Ylätupa ja Lassi Lappalainen. Myös päävalmentaja Toni Koskela on poissa sunnuntain ottelusta ja Klubi 04:sta käskyttävät ottelussa HJK:n B-junioreiden valmentajat Samu Koski ja Mikko Mannila.
 
 
Viikingit on petrannut vaikean alkukauden jälkeen pelaamistaan paljon ja myös pistepussiin on alkanut kertyä pisteitä kiihtyvällä tahdilla. Klubi 04:n kimppuun joukkue hyökkää kolmen ottelun voittoputkessa.
 
-Olen koko ajan ollut sitä mieltä, että Viikingit on parempi joukkue kuin sarjataulukko näyttää. Heillä on kaksi isokokoista ja vaarallista hyökkääjää, joten meidän boksipuolustamisen pitää olla hyvää. Siitä huolimatta, että meiltä puuttuu tämänkaltaisen syyn johdosta useampi pelaaja saamme kentälle joukkueen, joka pystyy taistelemaan ottelussa pisteistä, Koskela kertoo. 
 
-Toki olisimme halunneet siirtää ottelun, mutta se ei liiton mukaan vakioveikkauskierroksen ja juonioriturnauksen takia onnistunut. Meillä on lähtökohtana  pyrkimys kehittää pelaajia ja viedä Suomifutista eteenpäin. Mielestäni Suomen tasoisessa futismaassa joka ikisen sarjan tulisi tukea tätä tavoitetta, mutta valitettavasti liitossa ei ilmeisesti asiaa nähdä näin, Koskela harmittelee.
 
Klubi 04-FC Viikingit sunnuntaina 19.7. kello 18.30 Sonera Stadiumilla. Pääsyliput 10 eurolla portilta, tulot lahjoitetaan Aulis Rytkönen –rahastoon kehittämään vähävaraisten jalkapalloilijoiden harrastusta.