Klubi tukee nuoriaan kaikilla elämän alueilla

Alexander Ring, Joel Pohjanpalo ja Juhani Ojala ovat vain viimeisimmät nimet pitkässä listassa pelaajista, jotka ovat saaneet ensimmäisen mahdollisuutensa aikuisten tasolla Klubin paidassa. Jo vuosikymmenten ajan HJK on ollut Suomen tärkeimpiä lahjakkaiden nuorten pelaajien tuottajia ja Klubin aseman kasvattajana ymmärtää vilkaisemalla A-maajoukkueen kokoonpanoa. Edustusjoukkueen apuvalmentaja Toni Koskela on tärkeässä roolissa joukkueen lahjakkaiden nuorten pelaajien harjoitusrytmin luomisessa.

– Pohdimme mikä on parasta pelaajien kannalta ja yritämme auttaa heitä kaikessa mahdollisessa fyysisestä valmennuksesta koulunkäyntiin. Seuraamme rasitusta ja mietimme mitä pitäisi tehdä milloinkin lisää ja mitä vähemmän. Aika monella meidän pelaajalla on esimerkiksi aamuharjoitukset lukiossa, me pyrimme miettimään miten se saataisiin synkkaamaan sen kanssa mitä teemme HJK:n harjoituksissa. Haluamme luoda kaikille yksilölliset ohjelmat, kertoo Koskela.

Nuorten kohdalla kyse ei ole ainoastaan kasvusta pelaajina, vaan HJK haluaa tukea kehitystä myös muilla elämän osa-alueilla. Yhteiskuntavastuu korostuu yli 2300:n juniorin seurassa.

– Koulu auttaa luomaan elämään myös rytmiä. Päivä rakentuu fiksusti ja harjoitusten välillä on opiskelua, joka vie ajatuksia vähän pois jalkapallosta. Lähtökohtaisesti on tervettä, että elämässä on jokin muukin juttu kuin futis, toteaa Koskela.

HJK:n vahva työ nuorten kanssa on noteerattu myös kansainvälisissä huippuseuroissa ja lahjakkaita pelaajia pyydetään ajoittain vierailuille ympäri Eurooppaa.

– Käymme tapaukset läpi yksi kerrallaan pelaajan, valmennusjohdon ja koulun kanssa. Jos ajankohta on sopiva, tuemme mielellämme pelaajien osallistumista testileireille, kommentoi urheilujohtaja Tuomo Saarnio.