#KLUBIKEIKKA 110 kansoitti Kaisaniemen

Kun Fredrik Wathén perusti HJK:n Kaisaniemen kentällä kesäkuussa 1907, hän tuskin aavisti millaisen jalkapallon kulttuuriperinnön tuleville sukupolville jättäisi.

Näky oli vaikuttava kun HJK palasi synnyinsijoilleen 110 vuoden jälkeen. Toukokuun 13. päivänä Kaisaniemi täyttyi tuhansista helsinkiläisistä ja klubilaisista, jotka saapuivat loistavassa säässä kunnioittamaan seuran historiaa ja juhlimaan tulevaisuutta KLUBIKEIKKA 110 –kansanjuhlaan.

– Suvaitsevaisuus ja ihmisten yhdistäminen ovat Klubin tärkeitä arvoja nykypäivänä, ja juhlapäivä ilmensi parhaalla mahdollisella tavalla juuri tätä yhteisöllisyyttä. Haluamme olla kaikkien tavoitettavissa, HJK Oy:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti sanoi.

Klubikeikan näytösotteluissa kohtasivat nykyiset ja tulevat HJK-legendat. Raitapaidassa nähtiin esimerkiksi Atik Ismail, Hannu Tihinen, Mika Lehkosuo, Piracaia ja Mika Kottila. HJK T05 muistaa varmasti lopun elämänsä kohtaamisen Muusikoiden kanssa, sillä joukkueessa pelasivat mm. sellaiset nimet kuin Mikael Gabriel, Musta Barbaari ja Prinssi Jusuf.

Juniorijoukkueet organisoivat tapahtumaan perinteistä buffet-tarjontaa ja erilaisia toimintapisteitä. Myös HJK:n kannattajien Klubipääty oli tiiviisti mukana tapahtumassa. Nykyiset naisten ja miesten joukkueiden liigapelaajat kohtasivat idolinsa kikkarasteilla ja otteluissa ja Frendi 07-maskotti ilahdutti läsnäolollaan.

– Jalkapallokulttuuri syntyy kohtaamisista. Päivä on osoittanut, että seura on jättänyt ison jäljen monen ihmisen sydämeen. Näitä tunnelmia ei voi ostaa, ja se on tavoitteemme jatkossakin. Haluamme olla läsnä ihmisten arjessa läpi elämän, HJK ry:n toiminnanjohtaja Timo Muurinen totesi.

KLUBIKEIKKA 110 oli myös HJK-perheen voimannäyttö yhteisön voimasta. Tapahtumajärjestelyihin osallistuivat HJK:n juniori- ja aikuisjoukkueet, seuran koko henkilökunta, miesten ja naisten liigajoukkueet ja seuran yhteistyökumppanit.

Muurinen ja Riihilahti kiittelivät molemmat Klubiyhteisön sitoutuneisuutta ja hyvää työmoraalia.

– Tapahtuma oli iso ponnistus koko yhteisöltä ja sen työntekijöiltä. Jälleen kerran osoitimme olevamme vahvoja yhdessä.