Klubille harmillinen kotitappio

HJK kärsi torstaina kauden toisen tappionsa Veikkausliigassa, kun VPS haki 2-1 voiton Sonera Stadiumilta. Klubi aloitti ottelun vahvasti ja siirtyi nopeasti 1-0 johtoon Joel Pohjanpalon osumalla, mutta toisella puoliajalla vaasalaiset kirivät voittoon Oluwatomiwo Ameobin ja Sebastian Strandvallin maaleilla. Voitollaan VPS nousi sarjakärkeen ohi toisen peräkkäisen tappionsa kärsineen HJK:n. Päävalmentaja Sixten Boström näki HJK:n peliesityksessä hyvääkin, mutta harmitteli paikkojen tuhlaamista.

– Nyt tuntuu siltä, että me ei osata tehdä maaleja niistä paikoista mitä meillä on. Tällä hetkellä se on tolppa ja ulos sen sijaan että menisi tolpan sisäpuolelle.

Ensimmäisen puoliajan alussa ongelma näytti kuitenkin olevan tiessään. HJK piti palloa liikeessä, ohitti helposti VPS:n prässin ja painoi pelin vastustajan päätyyn. Maaliakaan ei jouduttu kovin kauaa odottamaan. Joel Perovuon käynnisti tilanteen chippaamalla puolustuslinjan taakse juosseelle Demba Savagelle. Savage napautti kantapäällään pallon päätyrajalta maalin edustalle, jonne juosseella Pohjanpalolla oli helppo työ viimeistellä johtomaali. Klubi jatkoi maalinkin jälkeen vyörytystään pakottaen VPS:n pudottamaan prässiään ja vetäytymään omalle alueelleen. Puoliajan lopussa HJK rakensi vielä muutaman loistavan tekopaikan, mutta lisämaaleja ei enää tehty. Tauolle mentiin HJK:n 1-0 johdossa.

– Aloitettiin peli ihan hyvin. Meillä ei ole aikaisemminkaan ollut ongelmia viimeiselle kolmannekselle pääsemisessä, eikä tämä peli ollut mikään poikkeus. Tänään oltiin terävämpiä kuin TPS-pelissä keskityksissä ja maalin edustalla. Saatiin yksi maali, mutta meidän pitää ehdottomasti pystyä tekemään useampi kuin yksi, pohdiskeli Boström.

VPS sai tärkeän tasoitusmaalin heti toisen puoliajan alussa. Ameobin laukaus rangaistusalueen ulkopuolelta otti hämäävän kimmokkeen ja vieri ohi Ville Wallénin. Klubilla oli loistava paikka kuitata maali minuuttia myöhemmin, mutta Robin Lod ohjasi Sebastian Sorsan keskityksen niukasti maalin ohi. Tämän jälkeen VPS otti ohjat käsiinsä. HJK:n pelinrakentelu takkusi, eivätkä Boströmin vaihdot tuoneet toivottua energiaa kentälle. VPS pääsi hyviin paikkoihin vastahyökkäyksillään, ja yhden päätteeksi Sebastian Strandvall pyssytti pallon etuylänurkkaan Wallénin käsien kautta. HJK haki vimmatusti tasoitusosumaa, mutta rangaistusalueelta ei löytynyt enää tilaa. Lähimmäksi maalintekoa pääsikin VPS:n Jarno Parikka, mutta läpiajo pysähtyi Wallénin torjuntaan.

– Tasoituksen jälkeen emme oikein päässeet peliin mukaan. Vaihdettiin kahteen kärkeen ja yritettiin saada painetta sitä kautta, mutta meidän keskikenttä ei pystynyt samalla tavalla kierrättämään palloa ja ajauduttiin liikaa seisomaan vastustajan viimeisessä linjassa odottamassa että joku toisi pallon ylös. Meillä oli heti sen tasoituksen jälkeen paikka kuitata, mutta ei valitettavasti osunut maaliin, sadatteli Boström.

HJK:lla on mahdollisuus palauttaa juna raiteilleen jo sunnuntaina. Tällä kertaa Sonera Stadiumille saapuu RoPS, joka on juottanut tällä kaudella Klubille jo kerran karvasta kalkkia Suomen Cupin ottelussa.