Klubille voitto Liigacup-avauksesta

Kauden ensimmäinen pääkaupunkiseudun paikalliskamppailu päättyi HJK:n niukkaan 1-0-voittoon Sebastian Mannströmin jo ottelun alkuminuuteilla iskemällä maalilla. Mannström iski osumansa lähietäisyydeltä jo ottelun kahdeksannella minuutilla Joel Perovuon esityöstä.

Maali oli samalla kauden 2013 Liigacupin ensimmäinen osuma.

Hongalla oli omat paikkansa tasoittaa jo ennen taukoa, mutta tuloksetta. Toisen puoliajan aluksi HJK piti jälleen otetta, mutta ottelun loppua kohden painopiste siirtyi jälleen enemmän Hongan hallintaan. Enempiä osumia ei kuitenkaan nähty ja näin HJK nappasi Liigacupin avauspisteet.

HJK-käskyttäjä Sixten Boström oli taistoon tyytyväinen.

  • Pelissä  oli paljon hyviä juttuja. Pelasimme mielestäni ihan kiitettävän pelin. Raavimme voiton, vaikka vähän tiukkaa olikin. Tässä vaiheessa pyrimme kehittämään omaa pelaamistamme, emmekä tuijota liikaa tulosta.

Tyytyväisyyttä toi myös pelin taso suhteutettuna ajankohtaan.

 – Elämme 17. päivää tammikuuta, joten tämä oli minusta pelinä hyvä. Kentällä oli kaksi joukkuetta, jotka pyrkivät pelaamaan. Molemmilla oli omat aikansa pelissä, Boström pohtii.

Honka-luotsi Mika Lehkosuo kertoi aiemmin joukkueensa kohdanneen huippuvastustajan.
  • Kuulin syrjäkorvalla, kun Bana sanoi, että me olemme hänen mielestään tällä hetkellä Suomen kovin joukkue, Boström kommentoi.
– Minä olen sitä mieltä, että kohtasimme tässä kohtaa tammikuuta Suomen kovimman vastuksen. Sanon tämän muutaman viime vuoden perusteella. Se liittyy heidän tapaansa toimia. Honka on aina talvella vahva.

Katso myös: