HJK ja Academic Work ylpeänä esittävät: Tähtiakatemia-juttusarja

HJK haluaa kertoa maan parhaasta akatemiasta tarinoita, jotka muuten saattaisivat jäädä kertomatta. Academic Work on tärkeänä kumppanina uudenlaisessa juttusarjassa, joka vie lukijat HJK:n Tähtiakatemiaan.

HJK on Suomen suurin kasvattajaseura. Klubin akatemista valmistuu vuosittain lukuisia huippufutareita, joiden tiet huipulle sisältävät tuhansia tarinoita. Nyt HJK haluaa kertoa näitä tarinoita. 

– HJK haluaa kehittää kumppanuuksia ja ideoida selkeitä konsepteja, joihin yhteistyökumppaneiden on helppoa ja luontevaa lähteä mukaan. Uusi Tähtiakatemia-konsepti tarjoaa mainiosti jo nimensäkin puolesta uudentyyppisen yhteistyömallin, johon Academic Work sopii erinomaisesti, HJK:n myyntijohtaja Esko Villman kertoo. 

– HJK haluaa kertoa enemmän siitä, minkälaisia timantteja akatemiassa kasvaa ja miten heitä myös kasvatetaan. Se, että tärkeälle viestinnälliselle juttusarjalle löytyi vieläpä erinomainen kumppani, on täydellinen liitto. HJK:n akatemiasta nousee joka vuosi huippupelaajia edustusjoukkueisiin ja jopa suoraan maailmalle. Sen totta olevan viestin vahvistaminen on mielestäni äärimmäisen tärkeää, HJK:n viestintäpäällikkö Juho Hirvonen sanoo. 

Academic Work on korkeakoulutettujen uran alkuvaiheen osaajien työllistämiseen erikoistunut yritys. Siksi Tähtiakatemia-juttusarja on Academic Workille sydämen asia. HJK on kunnostautunut nimittäin huippufutaajien korkeakouluna, josta HJK:n edustusjoukkueiden kautta ulkomaille on ponnistanut lukuisia tähtiä, kuten esimerkiksi Joel Pohjanpalo sekä Casper Terho.

– Academic Workille yhteistyö on myös erittäin tärkeä pelinavaus, sillä tämä on ensimmäinen kerta, kun Suomessa lähdemme tämän mittakaavan yhteistyöhön urheiluseuran kanssa, joten mikä olisikaan parempi tapa kuin tehdä se yhdessä Suomen suurimman ja menestyneimmän jalkapalloseuran kanssa. Odotan innolla, mitä kaikkea Tähtiakatemia-juttusarja tulee paljastamaan HJK:n akatemiasta ja nuorten huippufutaajien kasvutarinoista, sekä minkälaisia yhteistyömahdollisuuksia se luo meille tulevaisuudessa, Academic Workin Head of Sales Timo Koiso-Kanttila sanoo.

Mutta ketkä ovat Tähtiakatemian seuraavia alumneja?

Tähtiakatemia-juttusarjassa perehdytään alustavasti kolmeen tyttöjen BSM-joukkueen ja kolmeen poikien BSM-joukkueen pelaajaan ja heidän urapolkuihinsa. Ääneen pääsevät maan parhaimmat talenttivalmentajat, jotka koulivat vuosi toisensa jälkeen uusia akatemiasta valmistuneita pelaajia. Lisäksi pelaajien lähipiiri pääsee kertomaan, mistä kipinä jalkapalloon syntyi.

– Kuullessani ensimmäistä kertaa Tähtiakatemia-konseptista minut vakuutti erityisesti se, miten se oli suunniteltu sopimaan juuri Academic Workin arvoihin ja yrityksemme luonteeseen, joten päätös lähteä mukaan syntyi helposti. On hienoa, että HJK haluaa nostaa esiin merkitystään kasvattajaseuransa ja kertoa tarinoita nuorista huippufutaajista, jotka ovat saaneet kasvaa ja kehittyä HJK:n akatemiassa sekä kuulla heidän polustaan kohti edustusjoukkuetta ja kansainvälisiä kenttiä, Koiso-Kanttila toteaa.

Akatemiapelaajien lisäksi kerromme myös kahden tällä hetkellä edustusjoukkueessa pelaava akatemian alumnin tarinan. Juttusarja käynnistyy HJK:n miesten edustusjoukkueeseen talven aikana murtautuneen David Ezehin henkilökuvalla, joka julkaistaan pian.

Juttusarja etenee niin, että kerran kuukaudessa julkaisemme henkilökuvan, jonka ympärille tehdään myös erilaisia somesisältöjä. Kaikki Tähtiakatemian sisällöt erottuvat Klubin muusta sisälllöntuotannosta. Koko konseptilla on oma ilmeensä, jossa kumppanimme Academic Work on vahvasti esillä.