HJK:n aurinkovoimalan koko kaksinkertaistuu – rakentaminen pyritään aloittamaan keväällä 2024

Aurinkovoimalan on tarkoitus laajentua myös Lumme Energia Aurinkokatsomon katolle. Kattavien pohjatöiden myötä rakentaminen on tarkoitus aloittaa keväällä 2024.

Havainnekuva Bolt Arenan katolle rakentuvasta aurinkovoimalasta.

Aurinkovoimalahanke laajenee ja auringolle halutaan valjastaa myös Bolt Arenan Itäkatsomon eli Lumme Energia Aurinkokatsomon katto. Alustavien suunnitelmien mukaan Klubipäädyn katolle suunniteltiin 162 aurinkopaneeliin voimala. Viimeisten kartoitusten myötä aurinkovoimalan koko kaksinkertaistuu, kun myös Lumme Energia aurinkokatsomo otetaan hyötykäyttöön. HJK:n oma aurinkovoimala tulee laajennuksen jälkeen olemaan noin 340 aurinkopaneelia ja tuotanto noin 100 MWh.

– Kun aurinkovoimalaa lähdettiin suunnittelemaan, aluksi kartoitettiin eteläpuoleista kattoa. Pian lähdettiin selvittämään kannattaisiko myös Lumme Energia Aurinkokatsomon katto hyödyntää. Aurinkovoimala tulee tuottamaan noin 20 % HJK:n sähkönkäytöstä kauden aikana, kertoo Lumme Energialta asiakaskokemusjohtaja Johanna Viskari.

Aurinkovoimalan alkuperäisen aikataulun mukaan rakentaminen olisi käynnistynyt syksyllä 2023. Nyt tehtyjen kartoitusten myötä rakentaminen siirtyy keväälle 2024, jotta aurinkopaneelit voidaan asentaa heti myös Lumme Energia Aurinkokatsomon katolle.

– HJK:n näkökulmasta on upea asia, että aurinkovoimalan koko kasvaa. Yhtä lailla on äärimmäisen tärkeää tehdä pohjatyöt huolellisesti. Keväällä pääsemme kattavien kartoitusten myötä heti laajentamaan aurinkovoimalaa suuremmaksi, HJK:n myyntijohtaja Esko Villman toteaa. 

Katon pohjatyöt tehdään ensin huolellisesti, ja pohjatöiden tekeminen on mahdollista keväällä 2024. Sen jälkeen aloitetaan aurinkopaneelien asennus. Yllä olevasta havainnekuvasta voi nähdä, miltä aurinkovoimala tulee näyttämään Bolt Arenan katoilla.

– Tällaisessa hankkeessa hyvä pohjatyö on äärimmäisen tärkeää ja huolellisen toteutussuunnittelun merkitys korostuu. Bolt Arenan katon pinta tarkastetaan ja huolletaan, jotta aurinkopaneelit voidaan asentaa. Kattojen pintojen huoltamisen myötä varmistetaan voimalan kiinnitysratkaisun ja katon pintakermin kestävyys voimalan elinkaaren ajan, Solarigon projektipäällikkö Juho Lasonen sanoo.