Kuudes peräkkäinen voitto TPS:n kustannuksella

HJK:n voittoputki kasvoi sunnuntaina jo kuuden ottelun pituiseksi, kun TPS kaatui Sonera Stadiumilla lukemin 3-1. Illan kovin maalinsylkijä oli yllättäen toppari Valtteri Moren, joka ensin toi Klubin tasoihin Juho Lähteen vietyä vierasjoukkue johtoon, ja iski sitten voittomaalin heti toisen puoliajan alussa. 3-1 -voiton sinetöi Rasmus Schüllerin komea ohjaus maalin edustalta Nikolai Alhon syötöstä. Valtaosan maalipaikoista ottelussa rakensi HJK, mutta peli aaltoili nopeasti päästä päähän eikä kumpikaan joukkue kyennyt kontrolloimaan kenttätapahtumia tahtomallaan tavalla. Päävalmentaja Sixten Boström näki esityksessä hyvää ja huonoa.

– Olen tosi tyytyväinen, että voitettiin. Oltiin mielestäni tämän verran parempi joukkue. Siihen en ehkä ole niin tyytyväinen, että vähän turhan pitkäksi pääsivät, itseasiassa molemmat, joukkueet levähtämään. Varmasti yleisö tykkäsi, mutta uskon että meistä valmentajista ei kumpikaan oikein tykännyt siitä. Aukeaa koko ajan mahdollisuuksia ja tulee vastahyökkäyksen vastahyökkäyksen vastahyökkäyksiä, pohdiskeli Boström.

Ensimmäinen puoliaika alkoi heti vauhdikkaasti ja molemmat joukkueet loivat paikkoja jo ensi minuuteista lähtien. Paras paikka siunaantui Robin Lodille, joka pääsi Erfan Zenelin syötöstä tökkäämään pallon rangaistusalueen keskeltä vähän ohi TPS-maalin alanurkan. Hetkeä myöhemmin turkulaiset siirtyivät johtoon. Roope Riski unohtui nopeassa vastahyökkäyksessä vapaaksi laidalle ja sai syötettyä toisessa aallossa nousseelle Juho Lähteelle, joka sijoitti pallon takanurkkaan ohi Ville Wallénin. Kauaa ei vierasjoukkueen riemu kuitenkaan kestänyt. Vain paria minuuttia myöhemmin Zenelin tarkka vapaapotku löysi maalin edustalla päivystäneen Morenin, joka puski pallon verkon perukoille yli maalivahti Jukka Lehtovaaran. HJK loi ennen taukoa lukuisia paikkoja johtomaaliin, mutta TPS sinnitteli puoliajan loppuun tasalukemissa.

Toista puoliaikaa ei ehditty montaa sekuntia pelaamaan, kun pallo oli jälleen TPS:n maalissa. Sama kuvio koitui TPS:n kohtaloksi kuin edellisessä osumassa, Zeneli keskitti pallon etutolpalle ja Moren pukkasi sen ohi Lehtovaaran. 2-1 -maalin jälkeen peli aaltoili vahvasti puolelta toiselle ja Riski pääsi jo iskemään tasoitusosumankin, mutta se hylättiin paitsiona. Ottelun lopullinen ratkaisu tuli 73. minuutilla. Vaihdosta kentälle tullut Alho taisteli itsensä vapaaksi laidalla, ja antoi kovan ja matalan keskityksen etutolpalle. Ensimmäisenä paikalle rynni Schüller, joka iski koipensa väliin ja ohjasi pallon maaliin. Ottelun lopussa HJK:lle aukesi vielä muutama hyvä paikka lisäosumiin, mutta verkot eivät enää heiluneet.

– Toisella puoliajalla vähän muutettiin keskikentän kolmiota ja saatiin ehkä peli vähän paremmin kontrolliin. Ensimmäisellä puoliajalla TPS pääsi vähän liian helposti sahaamaan siitä läpi. Tämä oli vaikea peli ja vielä vaikeampi odottaa torstaina, kommentoi Boström jo joukkueiden seuraavaa kohtaamista.

HJK otti voitollaan kuuden pisteen kaulan toisena tulevaan FC Honkaan. Seuraava mahdollisuus kahmia pisteitä on torstaina, silloin vastassa on sunnuntain ottelun tapaan TPS, tällä kertaa tosin Turussa.

Katso ottelun videokooste: HJK TV