Kuuma HJK-Honka -kamppailu maanantaina – ”Kaverille luu kurkkuun”

Kolmas kerta tänä vuonna kertoo, kenellä pysyy pääkaupunkiseudun herruus. Kevään ensimmäisessä joukkueiden välisessä pelissä HJK oli selkeästi parempi kotikentällään, ja voitti Hongan 3-0. Toisessa pelissä kesällä Honka oli pirteämpi ja kukisti vajaamiehisen HJK:n 1-0.

Maanantain kolmas ottelu tulee mielenkiintoiseen paikkaan, erityisesti siksi, että HJK on edelleen mukana kiihkeäksi muodostuvassa mestaruustaistelussa. 

Honka-taustan omaava HJK-keskikenttä Joel Perovuo myöntää, että joukkueessa odotetaan maanantain kamppailua vesi kielellä.
  • Valmistautumisharjoituksissa oli hyvä tunnelma. Käytiin läpi tulevaa peliä, vaikka vastustajan kuviot ja pelaajat ovat tietenkin hyvin tiedossa.
Erityisesti tänä vuonna pelaajia on mennyt ristiin. Hongassa pelaa useita HJK-taustaisia ja HJK:ssa Honka-taustaisia pelaajia.
  • En muista, milloin olisi ollut samankaltaista tilannetta. Tänä vuonna pelaajat tuntevat toisensa ja vastustajan varmasti paremmin kuin pitkiin aikoihin. Se tuo tietenkin lisää kipinää, kun taistellaan kovilla panoksilla kavereita vastaan, Perovuo miettii.
Tänä vuonna joukkueet ovat kohdanneet siis kahdesti, mutta pelit olivat tyystin erilaiset.
  • Keväällä me olimme selkeästi parempia, kesällä Honka oli pirteämpi, ainakin avausjaksolla.
– Jätkät haluavat nyt laittaa honkalaisille luun kurkkuun.

Maanantain otteluun saattaa tulla lisää mielenkiintoa vielä sunnuntai-iltana kun TPS:llä on mahdollisuus nousta toistaiseksi sarjakärkeen ohi Interin ja HJK:n. Kärkijoukkueet pelaavat eri aikoihin, mikä on erikoista kiivaassa mestaruustaistelussa.

HJK:n valmennusjohto ainakin seuraa silmä kovana TPS:n tulosta, mutta pelaajiin asia ei vaikuta.
  • Itse en ainakaan seuraa kovin tarkasti miten muut pelaavat. Inter-KuPS -ottelun tulostakaan en olisi tiennyt, ellei se olisi tullut tekstiviestinä kaverilta.
HJK-Honka

Ma 8.10. klo 18.30

Sonera Stadium