LAHTI CUP: Kastrati laukoi FC Lahden nurin

Antti Muurisen suojatit nappasivat 2-0 voiton Kastriot Kastratin ensimmäisen jakson kahdella maalilla. Noin tuhatpäinen yleisö näki tasaisen kamppailun. HJK:n voiton avaimet löytyivät terävämmästä maalinteosta, sillä lahtelaisillakin oli muutama oiva paikka iskeä pallo verkkoon.

Ottelu avattiin tasaisissa merkeissä. Ensimmäiset 20 minuuttia eteni tarkan puolustamisen ja keskikentän väännön merkeissä. Kummassakaan päädyssä ei huippuvaarallisia tilanteita nähty. Avausmaali syntyi 21. minuutilla, kun HJK:n Kastriot Kastrati laukoi pallon tarkasti yläkulmaan ahtaassa paikassa. Erfan Zenelin oivasta esityöstä Kastrati iski illan toisen maalinsa takatolpalta tyhjiin 36. minuutilla.

Toisella jaksolla FC Lahti ei saanut muutamasta hyvästä paikasta huolimatta palkintoa painostuksestaan. HJK puolusti kurinalaisesti ja tiiviisti maalivahti Ville Wallenin johdolla. Wallen nappasi pari tärkeää koppia ja nollasi lahtelaiset.

Antti Muurinen näki joukkueensa esityksen positiivisempana kuin perjantaina.

– Valtava petraus eiliseen. Olimme nyt paremmin kiinni alustassa. Teimme myös kaksi hienoa maalia. Kurinalainen puolustaminen miellytti myös, totesi Muurinen taiston tauottua.

Uusi Lahti -turnauksen voiton ratkaisevat sunnuntaina HJK ja KuPS omassa kohtaamisessaan. Kolmossijan kohtalosta mittelevät FC Lahti ja FC Haka.

Palkintoraati palkitsi parhaina FC Lahden Mikko Hauhian ja HJK:n Kastriot Kastratin.

FC Lahti-HJK 0-2 (0-2)