Lahti ja Perovuo nopeasti jengiin sisään

Viime viikolla Suomen U21-maajoukkueen mukana Porissa ollut toppari Timi Lahti liittyi joukkueen mukaan loppuviikosta. Lauantain harjoituksissa nuori toppari oli iloisin tunnelmin.
– Kahdet treenit ehdin vetää saman tien. Se tuli heti selväksi, että treenien tempo ja jätkien taitotaso on todella kova. Ihan kunnolla saa heti painaa, Lahti miettii.
Ensitunnelmat ovat Lahdella hyvät. Pelaajat ovat ottaneet uudet heti mukana toimintaan ja sisään joukkueeseen. Kopissa jutustellaan ja kentällä käydään kovaa mutta tervettä kilpailua.
– Kilpailu on niin kovaa kuin osasin odottaa. HJK:ssa on tällä hetkellä erittäin laadukas ryhmä kasassa, joten kilpailu on sen mukaista.
Miehen oma siirto hallitsevan mestarin ja tällä hetkellä sarjaa johtavan joukkueen riveihin tuli yllätyksenä. Puun takaa, kuten Timi itse toteaa.
– Olin maajoukkueen kanssa Porissa ja päiväunilla juuri silloin, kun tuli soitto, että se olisi sitten suunta HJK:n paitaan. Ihan tätä en osannut siinä hetkessä odottaa, mutta toisaalta nopeat siirrot kuuluvat ammattilaisuuteen, ja olen saanut kokemusta näistä asioista jo Italiasta.
Lahti on JJK:n kasvatti, mutta on käynyt hakemassa kansainvälistä kokemusta Italiasta, jossa hän pelasi ensin Padovan joukkueessa ja myöhemmin lainalla AC Bellunossa. Kotimaahan ja Hakaan hän palasi viime vuoden kesällä.
Oma rooli tulee Lahdella olemaan toppariosastolla, jonne sarjakärki kaipasi nopeasti vahvistuksia loukkaantumisten takia. Loppukaudesta hän odottaa kuumaa mestaruustaistelua.
– HJK on mielestäni liigan paras joukkue, silloin kun pystymme pelaamaan koko ajan omalla tasollamme. Joten pysymällä juuri sillä tasolla, uskon vakaasti että meillä on erinomaiset mahdollisuudet voittaa mestaruus kolmannen kerran.

Perovuolle paluu kotimaahan

Keskikenttäpelaaja Joel Perovuolle siirto ei tullut yhtä suurena yllätyksenä kuin Timi Lahdelle, mutta kuitenkin jopa nopeammalla aikataululla.
– Sanotaan niin että tiesin, että kiinnostusta oli ollut aikaisemminkin. Perjantai oli silti kohtalaisen hetkinen päivä kun muutto tuli niin nopeasti, Joel Perovuo sanoi lauantain harjoitusten jälkeen.
Lauantaina mies pääsi ottamaan tuntumaa uudessa joukkueessaan, sillä perjantain peli meni sivu suun kansainvälisen peliluvan jäädessä liian nopean aikataulun takia saamatta.
– Hapoilla on. Ja se on hyvä asia. Vauhti on hallitsevan mestarin tasoa ja pallotreeneissä mennään erittäin kovalla tempolla. Ainakin tietää olevansa elossa kun joutuu puuskuttamaan, Perovuo toteaa.
Siirto tulee varmasti piristämään lahjakkaan 25-vuotiaan keskikenttäpelaajan menoa. Ruotsin Djurgårdenissa peliaika jäi vähiin, eikä uuden valmentajan myötä peliaikaa ollut luvassa merkittävästi enempää.
HJK:ssa Perovuo haluaa löytää uudelleen oman tasonsa, ja toivon mukaan päästä pelaamaan myös omalla tutulla pelipaikallaan keskellä. Djurgårdenissa paikka laidalla ei tuntunut omalta.
– Päätähtäin on päästä nopeasti takaisin sille tasolle, jolla pelasin ennen kuin lähdin Ruotsiin. Nopeasti, mutta ei hosumalla.
HJK solmi perjantaina Joel Perovuon kanssa sopimuksen kauden 2013 loppuun. Timi Lahti pelaa HJK:ssa lainalla ainakin tämän kauden loppuun. Toppariin HJK:lla on myös osto-optio kauden jälkeen. Perovuo  tulee edustamaan HJK:ta numerolla 22, Lahti numerolla 14.