Lauantain ottelussa vastassa KuPS

HJK pelaa lauantaina kolmannen ottelunsa viikon sisään, kun KuPS saapuu Sonera Stadiumille testaamaan hallitsevan mestarin kunnon. Kaksi aiempaa peliään Klubi on voittanut. Sunnuntaina kaatui RoPS kotistadionilla 2-0, keskiviikkona taas nujertui JJK Jyväskylässä 3-1 lukemin. Vahvan vireen toivotaan kantavan lauantain otteluun, joka on joukkueiden viimeinen ennen maajoukkuetauolle siirtymistä. HJK on pyrkinyt viimeiset viikot harjoittelemaan maalipaikkojensa hyödyntämistä ja viimeistelyä, ja tulokset alkavat pikku hiljaa näkymään tulostaululla.

– Ollaan päästy paljon hyviin paikkoihin, mutta ratkaisut ovat olleet heikkoja. Nyt olemme käyttäneet ison osan ajastamme näiden tilanteiden harjoittamiseen. Viime peleissä olemme mielestäni luoneet taas enemmän paikkoja, ja olleet niissä aikaisempaa terävämpiä. Emme ole myöskään tehneet sitä puolustuksen kustannuksella, pohti päävalmentaja Sixten Boström.

KuPS on aloittanut kauden tahmeasti. Joukkue on pelannut ajoittain hyvää ja näyttävää jalkapalloa, mutta pistetili ei ole karttunut odotettuun tapaan. Ilonaiheitakin kuopiolaisilla silti on. Kärjessä jo viisi maalia alkukaudella takonut Ilja Venäläinen lähestyy uransa sadatta osumaa KuPS-paidassa, ja nuori Omar Colley on vahvoilla otteillaan saanut kutsun Gambian maajoukkueeseen. Myös joukkueen toinen gambialainen Dawda Bah on kärsinyt alkukaudesta pienistä vaivoista, mutta väläytellyt siitä huolimatta ajoittain ainutlaatuista osaamistaan. Bah ehti pelata HJK:n paidassa 101 ottelua joissa viimeisteli 19 maalia, joten ”Banjulin taikuria” odottaa varmasti haikea kotiinpaluu Sonera Stadiumille.

Ottelun vihelletään käyntiin kello 16.00.