”Lisää treeniä ja kohti Eurooppa-liigaa”

Pettymys viime hetken maalilla tulleeseen tappioon oli vielä keskiviikkoiltana kova. Hyvästä taistelusta olisi paremmalla onnella ansainnut tasapelin.

– Olen moneen asiaan tyytyväinen, moneen myös pettynyt. Se, miten me pystyimme hoitamaan 33 000 katsojan siivittämän Dinamon kauhun 30 minuuttia, oli mielestäni selvä parannus vaikkapa viime kaudesta. Puolustuslinjassa ei roiskittu vaan koitettiin myös pitää palloa omilla. Hyökkäyskolmannekselle olikin sitten huomattavasti paljon vaikeampaa päästä oikeastaan koko ottelun ajan. Pari paikkaa synti, mutta tuhannen taalan paikat olivat meillä vähissä, HJK:n päävalmentaja Antti Muurinen pohti aamiaispöydässä.

– Se on myönnettävä, että Dinamo oli kovempi ryhmä tässä kaksintaistelussa. Varsinkin se ensimmäisen osaottelun merkitys nähtiin nyt raa’alla tavalla.

Tiistaina kuitenkin pettymys oli siirretty sivuun ja ajatukset pelaajien keskuudessa suunnattu tulevaan. Joukkue hikoili pois keskiviikon pettymyksen hotellin kuntosalilla.

Jo ensi viikonloppuna joukkue kohtaa tärkeässä Veikkausliigan ottelussa JJK:n Jyväskylässä. Sitä ennen perjantaina arvotaan HJK:n Eurooppa-liigan karsintavastus. Tilanne on sama kuin vuosi sitten, jolloin HJK kärsi tappion Mestareiden liigassa Partizan Belgradille ja arvottiin sen jälkeen kohtaamaan turkkilaisjättiläinen Besiktas.

– Suurin ero viime vuoteen on se, että usko joukkueessa on paljon parempi. Pystyimme kuitenkin haastamaan Dinamon paljon paremmin, ja tappiosta huolimatta itseluottamus ei ole saanut kolahdusta. Mielestäni meillä on nyt huomattavasti paremmat asemat taistella Eurooppa-liigassa kuin viime vuonna.

Selkeää oppimista päävalmentaja on huomannut varsinkin HJK:n nuorten kohdalla. Mikko Sumusalo vasempana laitapuolustajana, Juhani Ojala topparina ja Alex Ring keskikentällä ovat ottaneet päävalmentajan mukaan todella ison kehitysharppauksen.

Kausi europelien osalta ei siis ole vielä ohi. HJK siirtyy tappiosta huolimatta Eurooppa-liigan viimeiseen vaiheeseen ennen lohkovaihetta. Vastustaja arvotaan perjantaina Sveitin Nyonissä puolen päivän jälkeen.

– Toivotaan sitä kuuluisaa arpaonnea. Usko menestymiseen ei ole jätkillä hiipunut, mutta sen tiedämme että paljon pitää vielä parantaa ja paljon on myös mahdollista parantaa, varsinkin kotipelin osalta.