Loppukiri alkaa Vaasasta – ”Taistelutahto ratkaisee”

HJK matkaa perjantaina Vaasaan, jossa joukkue haastaa VPS:n kauden kolmanneksi viimeisellä kierroksella. Panokset ovat valtavat, sillä HJK johtaa sarjaa yhdellä pisteellä ennen Interiä. Kolmantena tuleva TPS on myös vain pisteen päässä Interistä.

HJK vierailee siis Vaasassa, Inter Valkeakoskella ja TPS Maarianhaminassa perjantain kierroksella.

– Tunnelmat ovat rauhalliset, mutta odottavat. Koko joukkue odottaa malttamattomana, että ottelu käynnistyy. Halu voittaa ja pitää kärkipaikka on jättimäinen. Syksyn pimenevissä illoissa taistelutahto ratkaisee, ja me tiedostamme sen, kertoo HJK-hyökkääjä Juho Mäkelä.

Helpolla ei pisteitä ole tiedossa, ja sen myös Mäkelän mukaan joukkue tiedostaa. HJK:n ei ole onnistunut kaatamaan VPS:aa vielä tällä kaudella. Kevään ensimmäisessä kohtaamisessa VPS oli kotonaan vahvempi 1-0 ja seuraavassa vaasalaiset onnistuivat aiheuttamaan HJK:lle harvinaisen pistemenetyksen kotikentällään.

– VPS on ollut meille vaikea. Heillä on laadukas joukkue, ja heidän runkopelaajistaan O’Brian Woodbine, Jarno Parikka ja Cheyne Fowler ovat entisiä klubilaisia ja aina meitä vastaan näyttöhaluisia.

Joukkueiden tiet tämän kauden liigassa ovat kuitenkin lähteneet eri suuntiin. VPS ei vahvasta alkukaudesta huolimatta onnistunut pysymään mitalikamppailussa mukana, vaan väsyi ja on nyt valahtanut liigan keskivaiheille, jossa enää ei ole vaara putoamisesta tai panoksia mitaleista.

HJK:n panokset puolestaan ovat jättimäiset. Mäkelän mielestä tilanne on kaksijakoinen.
  • VPS pääsee pelaamaan paineettomana meitä vastaan. Uskon, että heitä sytyttää laittaa oma lusikkansa mestaruuskamppailuun. He voivat pelata vapautuneesti.
– Mutta ei meiltäkään voitonhalua puutu. Mestaruus on sen verran kova kiihoke kaikille.

Perjantain kierros sekä jo maanantaina pelattava toiseksi viimeinen kierros saattavat joratkaista mestaruuden kohtalon. HJK kohtaa maanantaina FC Lahden kotonaan Soneralla ja Turussa pelataan derby.

VPS-HJK

Pe 19.10. klo 18.30

Vaasa