Mäkelän johdolla kotivoittoon AC Oulusta

HJK:n päävalmentaja Antti Muurinen oli räätälöinyt joukkueensa avauskokoonpanoon muutaman muutoksen. Maalissa aloitti Wallén, puolustuksessa Rafinha, Ojala, Kärkkäinen ja Sumusalo, keskikentällä Westö, Fowler, Saarinen ja Bah sekä kärjessä Hoesen ja Mäkelä.
Ottelun ensimmäiset minuutit olivat kotijoukkueen osalta pirteitä. Danny Hoesen taituroi Juho Mäkelän yksin läpi jo ottelun 9. minuutilla, mutta maalitykki sivalsi pallon vain vähän vasemman tolpan ohi.
Oulu nousi peliin kuitenkin pian mukaan ja pelasi rohkeaa pallollista peliä. Oululaiset olivat muutaman otteeseen jopa hallitsevampi osapuoli. Maalipaikkoja syntyi molemmille joukkueille.
HJK:n ottelun ensimmäinen huippupaikka 23. minuutilla avautui Danny Hoesenille, joka vältti Oulun paitsioansan ja pääsi puolittain yksin läpi. Hollantilaisen laukaus kimposi Oulu-maalivahti Rodriguezin hipaisun jälkeen tolppaan ja siitä ohi.
Pari minuuttia myöhemmin HJK iski avausmaalin. Rafinha kuljetti pallon oikealta hyökkäysalueelle ja laittoi tarkan syötön pystyyn Juho Mäkelälle, joka ohjasi pallon vauhdista maaliin. HJK 1-0 -johtomaali oli Mäkelän kauden seitsemäs.
Ensimmäisen jakson loppuhetkillä HJK-puolustaja Pyry Kärkkäinen kannettiin paareilla pois kentältä. Topparin nilkka vääntyi, eikä hän pystynyt jatkamaan. Tarkempi diagnoosi saadaan todennäköisesti vielä alkuviikon aikana. Kärkkäisen tilalle toisele jaksolle tuli ruotsalaistoppari Peter Magnusson.

Juho Mäkelä saa onnitteluja 2-0 -osumastaan Jarno Parikalta, Johannes Westöltä ja Erfan Zeneliltä.
Toinen jakso jatkui siitä, mihin ensimmäinen jäi. Peli kulki tasaisissa merkeissä, eikä kumpikaan joukkue antanut toiselle tilaa keskikentällä. Ennen kun tunti tuli pelikellossa täyteen, peli kehittyi hieman kontrolloimattomaksi molempien joukkueiden osalta. Puolittaisia paikkoja syntyi tiuhaan tahtiin. Vaihe hupentui HJK:n hässäkkään, jonka aikana sekä Bah, Westö ja Mäkelä pääsivät yrittämään maalia.
Ottelun ratkaiseva hetki nähtiin 67. minuutilla, kun Oulun kapteeni Antti Pehkonen sai toisen keltaisen korttinsa ja lensi suihkuun. Ottelun loppu mentiinkin HJK-komennossa. Viimeisen naulan arkkuun iski Juho Mäkelä kauden kahdeksannella maalillaan. Mäkelä kaadettiin rangaistuspotkun arvoisesti ja mies itse laukoi pallon maaliin.
Lopputulokseksi jäi 2-0.
HJK-AC Oulu 2-0 (1-0)
26’ Mäkelä 1-0
88’ Mäkelä (Rafinha) 2-0