Mestaruusjuhlat kotikentällä?

HJK:lle tarjoutuu sunnuntaina upea mahdollisuus ratkaista viides peräkkäinen Suomen mestaruus kotikentällään. Yksikin piste riittäisi varmistamaan, että toisena oleva Honka jää lopullisesti taakse sarjataulukossa. Mestaruusjuhlilla on kuitenkin vielä yksi este, tuore Suomen Cupin mestari RoPS. Rovaniemeläiset ovat tällä kaudella olleet Klubille vaikea vastustaja. Suomen Cupin kuudennen kierroksen ottelu päättyi RoPS:n 1-0 -voittoon ja heinäkuussa Rovaniemellä jäätiin 0-0 -tasapeliin. Sonera Stadiumin edellisessä kohtaamisessa HJK otti pisteet 2-0 -voitolla. Päävalmentaja Sixten Boström tietää mikä rovaniemeläisistä tekee ikävän vastustajan.

– He ovat olleet meille vaikea vastus ja tulevat varmasti sitä olemaan myös huomenna. Heillä on tiukka blokki keskustassa, hyvät topparit ja keskikentän pohjat heidän yläpuolellaan. Siitä on vaikeaa päästä läpi. He elävät siitä, että tekevät hyvin töitä yhdessä ja heitä on vaikea murtaa. Hyökkääminen perustuu sitten nopeisiin vastahyökkäyksiin ja hyvään erikoistilannepelaamiseen.

HJK nousi maanantaina tappioasemasta 1-1 -tasapeliin VPS:n vieraana. Tulos tarkoitti, että Hongan on lähes mahdotonta ohittaa HJK:ta enää sarjataulukossa, mutta teoreettinen mahdollisuus säilyi ja mestaruusjuhlat lykkääntyivät. Honka voi edelleen saavuttaa Klubin pisteissä, mutta se vaatisi että espoolaiset voittaisivat loput ottelunsa ja HJK taas häviäisi viimeiset kolme peliään. Sekään ei yksin riittäisi, sillä HJK:n maaliero on tällä hetkellä peräti 30 maalia parempi, ja Hongan täytyisi kiriä se umpeen viedäkseen mestaruus vielä Klubilta.

– En ole itseasiassa puhunut pelaajille siitä sanallakaan. Ei siitä edes tarvitse hirveästi puhua, jokainenhan sen tiedostaa mikä tilanne on. Olennaisempaa on, että pystymme keskittymään tähän yksittäisenä pelinä. Yritämme vain voittaa matsin, ilmoitti Boström.

Viikon alussa hetken jo ikävältä näyttänyt loukkaantumistilanne on paranemaan päin. Maanantain ottelussa kolhuja saaneet pelaajat ovat kuntoutuneet, ja pystyvät kaikki alustavasti pelaamaan sunnuntaina. Myös Vaasan ottelun väliin jättänyt Teemu Tainio on RoPS:ia vastaan käytettävissä.

HJK – RoPS potkaistaan sunnuntaina käyntiin kello 16.00, ovet aukeavat tuntia aiemmin. Osta lippusi ennakkoon ja saavu ajoissa paikalle nauttimaan tunnelmasta!