Miehet haastavat sunnuntaina sarjajumbo MYPA:n

Sunnuntain Veikkausliigakierroksella HJK kohtaa vieraskentällä MYPA:n. Sarjajumboksi tippunut kouvolalaisjoukkue ei ole onnistunut kääntämään tappiollista kurssiaan, vaikka toukokuun lopulla näytti paremmalta joukkueen voittaessa Hakan kotonaan 3-0. Seuraavalla kahdella kierroksella MYPA kärsi jälleen tappiot, tällä kertaa TPS:lle ja KuPS:lle vieraissa.

Neljällä pisteellään ryhmä on jäänyt liigan jumbojoukkueeksi kolmen pisteen päähän FF Jarosta ja VPS:stä.

HJK on puolestaan pystynyt pitämään oman vireensä hyvin. Maajoukkuetauon jälkeen joukkue kaatoi Hongan komeasti 0-2 Tapiolassa, mikä nosti hallitsevan mestarin pistemäärissä lähemmäs kärkijoukkueita JJK:ta ja Interiä. Taulukossa sinivalkoraidat ovat kuitenkin edelleen sijalla kolme.

  • Honka-voittoon pitää olla tuloksellisesti todella tyytyväinen. Saimme hyvän uuden lähdön maajoukkuetauon jälkeen, mutta pelillisesti emme esittäneet tarpeeksi hyvää peliä, HJK-valmentaja Antti Muurinen sanoo.

  • Pelimme on edelleen parannuttava huomattavasti. Varsinkin nyt kun joudumme varmuudella tiukkaan paikkaan Saviniemessä.

Päävalmentaja Muurinen haluaa katsoa MYPA:n tulosten taakse.

  • MYPA on nyt erittäin vaarallinen. Jokainen tappio nostaa entisestään heidän haluaan taistella. Ja uskon että me sytytämme heidät taistelemaan vieläkin kovempaa.

Kouvolalaisten riveistä löytyykin useampi ex-klubilainen, tai ainakin pääkaupunkiseudulta lähtöisin oleva kasvo, jolle HJK:n kohtaaminen on varmasti kauden yksi merkityksellisimmistä hetkistä. Aikaisemmin toista pääkaupunkilaisjoukkuetta, FC Viikinkejä, valmentanut Toni Korkeakunnas haluaa varmasti näyttää.

Joukkueet ovat kohdanneet keväällä jo kahdesti, ensin Liigacupissa ja myöhemmin Suomen Cupissa. Molemmissa otteluissa HJK on ollut parempi numeroin 2-1.

HJK matkustaa Kouvolaan selkeänä ennakkosuosikkina, mutta joutuu Honka-ottelun tavoin lähtemään otteluun hieman erilaisilla kuvioilla kuin alkukauden muihin otteluihin, kun poissa ryhmästä ovat varmuudella ainakin Alex Ring ja Jari Litmanen.

  • Onneksi ryhmästämme löytyy leveyttä. Honka-ottelun alla tulleet poisjäännit tulivat sinänsä aika yllättäen, mutta MYPA-otteluun lähdemme hieman selkeämmillä ajatuksilla, Muurinen miettii.

MYPA-HJK
Su 12.6. klo 18.30 (UrhoTV)
Saviniemi