Miehillä hyvä valmistautuminen Bilbaossa

HJK:n valmistautuminen torstai-illan kamppailuun Baskisuuruus Athletic Bilbaota vastaan on sujunut ongelmitta Bilbaossa.

Loukkaantumisia ei valmistautumisvaiheessa ole tullut, ja joukkue pääsi harjoittelemaan tehokkaan ja lyhyen treenin keskiviikkona San Mamés -stadionilla. 

Tuntuma kenttään oli hyvä.

  • Lyhyt, mutta leveä. Ja pohja aika kova, mutta tasainen, tiivistää HJK-puolustaja Mikko Sumusalo torstain pelialustan.

  • Stadionilla on hyvä pelata. 

Tärkein huomio valmistautumisessa on suunnattu kurinalaiseen ja tiiviiseen joukkuepeliin. Athletic Bilbao on eurooppalaisessa mittakaavassa erittäin taitava aktiivisen pelitavan ystävä, jolle HJK:n on pakko yrittää vastata kurinalaisella puolustamisella.

Sumis muistuttaa ottelun alun merkityksestä.

  • Vieraspeleissä on hyvin tärkeää pystyä ottamaan kotijoukkueen hurja alku vastaan. Glasgow’ssa onnistuimme siinä kohtalaisen hyvin, mikä jätti meille saumat hyvään tulokseen, puolustaja pohtii.

HJK joutuu hakemaan ottelusta otetta puolustuspelin kautta. Hyökkäyspelissä palloa pitää pystyä pelaamaan kontrolloidusti, mutta suoraviivaisesti. Athletic Bilbao tuskin antaa vierailijalle tilaa pieneen syöttelyyn.

Joukkue vietti rauhallisen torstaiaamun. Aamuun kuului lyhyt kävelylenkki raikkaassa säässä. Sää Bilbaossa on suhteellisen lämmin, mutta pilvinen. Sateen uhka on päällä koko päivän.

Athletic ja HJK iskevät yhteen illalla klo 22.00 Suomen aikaa. Ottelu televisioidaan Suomeen URHOtv:n ja VeikkausTV:n kautta.