Mikä euroilta! HJK nujersi Molden Topi Keskisen upealla osumalla

Yli 8000 katsojaa oli saapunut Boltille todistamaan Klubin voittoa.

Bojan Radulovic teki hartiavoimin töitä Klubin hyökkäyksessä.

HJK vs Molde FK 1–0 (1–0)
25’ Topi Keskinen 1–0
Yleisömäärä: 8154

HJK nappasi tiistai-iltana maistuvan päänahan ja kiinnityksen jatkopaikkaan, kun Norjan hallitseva mestari Molde kaatui Boltilla Topi Keskisen avausjakson maalilla. Ottelupari ratkotaan ensi viikolla Norjassa.

Molde tiedettiin vaaralliseksi joukkueeksi, mutta HJK oli hereillä heti alusta lähtien. Klubilla oli mainio sauma siirtyä johtoon jo viidennellä minuutilla, mutta Bojan Radulovic ei saanut jalkaansa väliin Pyry Soirin matalaan poikittaissyöttöön. Tovi myöhemmin Keskinen laukoi boksin sisällä, Molden Jacob Karlström torjui.

Ensimmäisellä jaksolla Molde piti palloa peräti 62-prosenttisesti, mutta peli pyöri lähes täysin Klubin muodon ulkopuolella. Klubi puolusti mainiosti ja iski nopeasti vastaan etenkin Soirin ja Keskisen johdolla.

Molde pääsi ensimmäistä kertaa yrittämään maalintekoa parinkymmenen minuutin jälkeen. Vaarallinen Ola Brynhildsen laukoi vaikeasta asennosta selvästi ohi. Molde sai samoihin aikoihin luotua pitkän pallonhallintajakson, jonka jälkeen Klubi iski.

HJK riisti pallon syvällä omassa boksissaan, ja vain sekunteja myöhemmin Keskinen oli pinkomassa karkuun. Atomin fantastinen pystypallo ei olisi voinut olla parempi, eikä Molde-toppareilla ollut mahdollisuuksia pysäyttää Keskistä, joka sijoitti pallon kuljetuksensa päätteeksi ohi Karlströmin. Yli 8000-päinen yleisö repesi riemuun, kun kotijoukkue siirtyi johtoon vajaan puolen tunnin kohdalla.

Näin se käy! Topi Keskinen ohitti Jacob Karlströmin.

Keskinen oli rakentelemassa myös seuraavaa tilannetta, joka päättyi Molden rikkeeseen ja Klubin vapariin herkulliselta paikalta. Joona Toivio oli valmiina rankaisemaan vanhaa seuraansa, mutta vaparin laukoi lopulta Atom, jonka laukauksen Karlström torjui vain vaivoin.

Tuttu vastustaja: Joona Toivio edusti Moldea kaudet 2013–17.

Ensimmäisen puoliskon viimeinen vartti mentiin Molden komennossa. Parhaat paikat syntyivät Brynhildsenille sekä toppari Anders Hagelskjaerille, jonka pusku ei osunut maalipuiden väliin.

Toisen jakson alussa Molde vaikutti hieman suoraviivaistavan hyökkäämistään. Ensimmäisellä jaksolla Klubi luki norjalaisten näyttävää seinäpeliä kuin avointa kirjaa, ja tauon jälkeen Erling Moen ryhmä tavoitteli pystypalloilla Brynhildseniä – tuloksetta.

Kotijoukkueen toisen puolikkaan paras paikka syntyi mallikkaan hitaan hyökkäyksen päätteeksi. Klubi haki maltilla tilaa Molden puolustusmuodosta, ja lopulta tila syntyi Soirille, joka ajoi röyhkeästi boksiin. Katsomo kohahti, kun Soirin hyvä laukaus viuhui ainoastaan sivuverkkoon.

Viimeinen puolituntinen oli puolustustaistelua. Molde loi pitkiä syöttöketjuja, ja Klubi oli välillä minuutteja ilman palloa. Tiivis muoto piti hyvin, ja Perparim Hetemaj sekä Aapo Halme toivat vaihtopenkiltä lisää puolustusosaamista sekä jalkoja toiselle jaksolle.

Huippupaikoille Molde ei päässyt, vaikka pari hyvää laukausta vierasjoukkue saikin aikaiseksi. Emil Breivikin laukaus pienehköstä kulmasta oli yllättävän terävä, mutta Öst torjui. Lopussa Klubi menetti pallon vaarallisessa paikassa, ja Magnus Wolff Eikrem pääsi laukomaan boksin rajalta. Öst veti jälleen pidemmän korren.

Kun erotuomari Sven Jablonski puhalsi pilliinsä kuuden minuutin lisäajan jälkeen, alkoivat kotijoukkueen ja -yleisön juhlat. Stereo Love soi, ja yleisö jäi jopa poikkeuksellisen pitkäksi aikaa nauttimaan euforisesta euroillasta.

Voitto maistui äärimmäisen hyvältä.

HJK vs Molde FK 1–0 (1–0)
25’ Topi Keskinen 1–0

HJK:n kokoonpano: Jesse Öst – Joona Toivio, Miro Tenho, Jukka Raitala – Kevin Kouassivi-Benissan, Lucas Lingman, Georgios Kanellopoulos (70’ Perparim Hetemaj), Pyry Soiri – Atom (79’ Aapo Halme), Bojan Radulovic, Topi Keskinen (79’ Anthony Olusanya)

Katso kooste ottelusta.