Muurinen: Euro-ottelut iso juttu joukkueelle ja seuralle

HJK:n edustusmiehistö kohtaa tulevan euro-kesän avaavassa ottelussa Islantilaisen KR Reykjavik’n. Sveitsin Nyon’ssa pidetyssä UEFA:n arvontatilaisuudessa arvottiin tulevan UCL-kauden ensimmäiset kaksi karsintakierrosta. Tilaisuudessa oli jännitystä myös muille suomalaisryhmille, sillä samalla suoritettiin myös Eurooppa-liigan karsintoja koskevat arvonnat.

HJK tulee mukaan Mestarien Liigan toisella karsintakierroksella.

HJK:n vastustaja, eksoottisen saarivaltion pääkaupungista ponnistava KR, on 25-kertainen Islannin mestari ja varsin kokenut ryhmä 56:lla kansainvälisellä ottelullaan. Joukkue on pelannut viimeiset kolme vuotta Eurooppa-liigassa ja saalistanut matkalla myös ihan rohkaisevia tuloksia. Ryhmä voitti mm. Mestarien Liigan lohkovaiheessakin pelanneen Zilinan viime vuoden Eurooppa-liigan karsinnoissa.

HJK:n päävalmentaja Antti Muurinen suhtautuu mielenkiinnolla tulevaan vastustajaan. Valmentajan mukaan Islanti on jalkapallomaana hyvin tuntematon useimmille, mutta uskoo vastustajan olevan laadukas.

– Kyllä se aika kova joukkue on. Kyllähän ne tiedot, mitä eri puolilta rupesi eilen tulemaan on… Moninkertainen Islannin mestari ja viime kauden eurocupeissa menivät kolmannelle kierrokselle. Toisaalta, sieltä olisi voinut tulla myös Norjan mestari Molde, tai Irlannin Shamrock Rovers, jotka ovat rankattuna kovempia. Mutta, niin on myös tämäkin joukkue tosi kova. Se koostuu pelaajista, joilla on maajoukkuekokemusta U21- ja U19-tasoilta, Antti Muurinen sanoo.

Viime vuonna HJK:n taival Mestarien Liigassa päättyi kolmannelle karsintakierrokselle. Kroatialainen Dinamo Zagreb pudotti sinivalkoiset turnauksesta, mutta kansainväliset ottelut jatkuivat Eurooppa-liigassa.

– Niistä peleistä jäi mielettömän hyvät muistot. Se tunnelma, fanit… Moni on palannut siihen myöhemminkin. Kaikissa kotiotteluissa oli todella upea tunnelma. Mutta, hinta oli myös kova. Kolme pelaajaa lähti Bundesliigaan, yksi Belgiaan, yksi Sveitsiin.

Antti Muurinen kertoo, että seurassa odotetaan Euro-kesää innolla. Ottelut ovat hienoja tapahtumia Klubi-yleisölle, sekä loistavia näytönpaikkoja pelaajille ja joukkueille.

– Mä oon aika paljon ollut urallani joukkueissa, jotka eivät ole ollut eurocupeissa, mutta myös sellaisissa, jotka on ollut mukana. Tiedän. että se on joukkueelle ja seuralle tosi iso juttu. Se teettää isosti työtä, mutta siitä saa myös paljon, Muurinen summaa.

Ottelupäivät ovat 17.7. ja 24.7. Avausosa pelataan HJK:n kotikentällä Sonera Stadiumilla. Lippujen hinnoista ja otteluiden alkamisajoista tiedotetaan kuluvan viikon aikana.