Muurinen odottaa kiihkeää Klassikkoa lauantaina

 • Keskiviikon dramaattinen ottelu on nyt jätetty taakse ja ajatukset suunnattu tiukasti tulevaan. Uskon, että europelien tiimellyksessä joukkue pystyy kyllä keskittymään kotimaan peleihinkin, Muurinen sanoo.

  Lauantain kotijoukkue Haka on ollut viime viikkoina otsikoissa muiden kuin pelillisten asioiden takia. Päävalmentaja ei kuitenkaan ajattele taustalla tapahtuvaa myllerrystä.

  – Haka on laadukas joukkue, siitä ei pääse mihinkään. Taustalla tapahtuvat asiat ovat taustalla tapahtuvia asioita. Kentällä peliä pelaavat pelaajat, ja tässä tapauksessa kahden materiaaliltaan laadukkaan joukkueen pelaajat, joten uskon kiihkeään klassikko-otteluun.

  Muurinen muistaa kevään ensimmäisen Haka-ottelun, jolloin peli päättyi tiukkojen vaiheiden jälkeen tasatulokseen.

  – Haka onnistui meitä vastaan tuolloin pelaamaan hyvän pelin. He luottavat vastahyökkäystaktiikkaan. Esimerkiksi Mikko Innanen, Niko Ikävalko ja Jukka Santala sopivat siihen taktiikkaan hyvin. Tosin maalivahti Korhosen menettäminen jätti ison aukon Hakan alakertaan. Me pyrimme tietenkin käyttämään sen hyväksemme.

  – Uskon, että Hakan suurimmat ongelmat ovat vakiintuneen pelaavan kokoonpanon puute. Roolitukset ovat vaihdelleet hyvinkin tiuhaan.

  HJK:n tilanne näyttää paineettomalta. Siitä Muurinen on tyytyväinen.

  – Meillä on tässä ottelussa tietenkin sarjataulukkoetu. Pääsemme paineettomana otteluun, sillä johdamme sarjaa kohtalaisella erolla. En tarkoita, että voisimme löysäillä tai millään tavoin hyväksyä pistemenetyksiä, mutta voimme pelata vapautuneemmin kuin vastustaja.

  – Toki valmistaudumme tähän peliin samoin kuin mihin tahansa peliin. Haemme voittoa, kuten haemme jokaisesta kauden pelistä, Muurinen päättää.