Ojala: ”Puolustuslinja pysyy tiukkana”

– Puolustuslinja pysyi tiivinä Jaro-ottelussa jo Peterin ulosajon jälkeen. Saimme pidettyä johtoaseman Jaron kovasta mylleryksestä huolimatta. Uskon, että myös Peterin pelikiellosta selviämme tyylikkäästi, Juhani Ojala sanoo.
Ojala on noussut varmoilla otteillaan HJK:n puolustuksen johtohahmoksi. Hän on ollut toppareista aina, joka on pysynyt pelikunnossa koko alkukauden ajan. Mathias Lindström loukkaantui jo ennen kauden alkua, Pyry Kärkkäinen puolestaan kauden ekoilla kierroksilla toukokuun alussa.
– Massen ja Pyryn poissaolo on toisaalta näkynyt: He ovat kuitenkin niin kovia jätkiä. Toisaalta taas Peterin kanssa löysimme nopeasti yhteisen sävelen, ja peli on toiminut. On tietenkin todella huonoa onnea, että kauden aikana toppariosastolla käy näin.
Omaan ja joukkueensa alkukauteen Ojala on tyytyväinen. Kahdeksassa ottelussa omiin on päässyt kuusi, joista kolme yhdessä ottelussa. Se oli ainoa nukahdus, sillä muuten puolustus on pysynyt tiukkana. Oma maali on pysynyt puhtaana neljässä ottelussa ja joukkue on noussut jo sarjan kärkipaikalle.
– Kaikki lähtee hyvästä joukkuehengestä. Puolustamme hyvin koko joukkueena, laidoissa ja erityisesti keskikentällä, jossa Cheynen ja Medon tuki puolustussuuntaan on ollut tärkeä.
– Omaan tasooni olen ollut tyytyväinen. Pitää olla tietenkin iloinen, että paikat ovat pysyneet kunnossa ja sitä kautta myös peliaikaa on tullut.
Toissa viikko oli HJK:lle rankka: kuudessa päivässä joukkue taisteli läpi kolme ottelua. Nyt melkein sama on edessä uudelleen. Sunnuntaina oli tiukka Jaro-peli, torstaina Suomen cupin ottelu VPS:aa vastaan ja seuraavana sunnuntaina jälleen kotipeli: tällä kertaa MYPAa vastaan.
– Fiilis on ollut joukkueessa hyvä, eikä jaloissa paina. Tiukkaan rytmiin olemme päässeet totuttelemaan, joten en usko, että siitä tulisi ongelmia. Tärkeintä on, että joukkueessa on pysynyt vahvana päällä voittamisen kulttuuri. Haluamme voittaa tiukatkin ottelut, emmekä suostu häviämään. Näen, että se on hyvä merkki jatkoa ajatellen, Ojala sanoo.