Otteluennakko: Celtic U19-HJK U19 Livingston, Skotlanti 20.10. 2015

Historian ensimmäisenä suomalaisseurana UEFA Youth Leaguessa pelaava HJK U19 pelaa toisen osaottelun skottiseura Celticiä vastaan tänään, tiistaina, kello 19.00 Livingstonessa.  Ensimmäinen ottelu Sonera Stadiumilla syyskuun lopussa oli oppitunti kansainvälisestä vauhdista, kun Klubin hyvän ensimmäisen 20-minuutisen jälkeen alkoi tapahtua ja Celticin fyysinen joukkue rökitti HJK:ta 5-0 rankaisten pienimmästäkin virheestä.  Yli 800 katsojan edessä  hävitty kotipeli jätti kuitenkin pelaajiin ja valmennustiimiin näytönhalua.

-Celtic on aggressiivinen ja korkealta prässäävä joukkue. Meidän on pystyttävä pelaamaan palloja nopeammin ensimmäisen prässin ohi ja lähdettävä rohkeammin ja aggressivisemmin etenemään, kun prässi on ohitettu, jotta saamme Celticin juoksemaan kohti omaa maalia. Sitä kautta peliä pelataan myös huomattavasti vähemmän meidän kenttäpuoliskolla, joka auttaa meidän puolustamistamme, pohtii päävalmentaja Toni Koskela Livingstonissa, missä noin  Sonera Stadiumin kokoinen peliareena odottaa suomalaisia.

-Viime aikoina meillä on tullut pelien sisälle liikaa mustia hetkiä ja sitä kautta myös olemme päästäneet liikaa maaleja ylipäätään sekä hyvin erikoisia maaleja. Lähdemme parantamaan ensimmäisestä osaottelusta ja hakemaan positiivista kauden päätöstä pelaamalla tasapainoinen ottelu.

HJK U19 Skotlannissa: Tomi Mikkelsson, Jesse Koivistoinen, Roni Peiponen, Eero Hyökyvirta, Saku Ylätupa, Sebastian Dolivo, Calvin N’Sombo, Karim Zine, Sebastian Dahlström, Omar Jama, Kalle Salmi, Obed Malolo, Lucas Lingman, Joachim Böckerman, Lassi Lappalainen, Henrik Ölander, Antti Ulmanen, Tino Purme.

Uefa Youth League uudistui tälle kaudelle, kun kilpailuun tuli mukaan ”Mestarien poluksi” kutsuttu väylä, jossa Klubikin pelaa voitettuaan B-junioreitten Suomen mestaruuden viime kaudella. Uefa Champions Leaguen joukkueiden nuorisojoukkueet pelaavat entiseen malliin lohkovaiheen, josta menee kaksi parasta jatkoon.

Mestarien polun puolella kilpailussa edetään pudotuspelityyliin, eli otteluparin voittaja jatkaa seuraavalle kierrokselle ja häviäjän osalta kilpailu päättyy. Niin lohkovaiheessa kuin mestarien polussa on 32 joukkuetta mukana, joten kilpailun joukkuemäärä tuplaantui tälle kaudelle.