Otteluennakko: FC Haka-HJK 26.4.

Kaksi Suomen cupin menestyneintä seuraa taistelevat välieräpaikasta sunnuntaina 26.4. Valkeakoskella. 12 kertaa cupin voittoa juhlineet seurat hamuavat yksin cupin maratontaulukon kärkeen nappaamalla Suomen cupin voiton 2015. Klubi nousi viime vuonna Hakan rinnalle voittotilastossa valloittamalla Suomen cupin parin vuoden tauon jälkeen.

Klubi eteni cupin puolivälierävaiheeseen, kun se kaatoi kuudennella kierrokselle PK-35 Vantaan jatkoajan jälkeen 1-2. Helsinkiläiset aloittivat urakkansa suoraan kuudennelta kierrokselta Liigacupin menestyksensä vuoksi. Haka puolestaan on ehtinyt tiputtamaan matkan varrella jo neljä joukkuetta, kun joukkue on kaatanut P-Iirot, Töölön Taiston, FC Hongan ja MuSan. Myös Haka joutui kuudennella kierroksella tiukoille, ja kaatoi MuSan vasta rangaistuspotkukilpailun päätteeksi.

HJK on ollut Hakalle viime vuosien ajan todella hankala vastus. Valkeakoskelaisten edellinen voitto Klubista kilpailullisessa ottelussa on vuodelta 2008, minkä jälkeen helsinkiläiset ovat napanneet vastuksestaan vielä peräti 11 voittoa. Yksi niistä on viime vuoden Suomen cupista, kun joukkueet kohtasivat myöskin puolivälierässä. Niin ikään Tehtaan kentällä pelattu ottelu päättyi tuolloin tiukkojen vaiheiden jälkeen Klubin 0-3 voittoon, kun Oussou Konan, Robin Lod ja Nikolai Alho maalasivat HJK:lle.

Sunnuntain ottelu on tietynlainen rajapyykki Klubin päävalmentaja Mika Lehkosuolle, joka valmensi vuosi sitten joukkojaan ensimmäistä kertaa nimenomaan ottelussa Hakaa vastaan. ”Banan” ensimmäinen vuosi Klubissa toi seuralle tuplamestaruuden lisäksi myös kauan himoitun lohkovaiheen paikan, kun Klubi selvitti tiensä Eurooppa-liigaan.

Lähtökohdat sunnuntain otteluun ovat mielenkiintoiset. HJK:lla on takanaan raskas viikko, johon mahtuu kaksi kovaa kamppailua. Viime sunnuntaina FC Lahti pystyi hakemaan tasapelipisteen Sonera Stadiumilta ja torstaina Klubi jäi tasapeliin Stadin derbyssä HIFK:n vieraana. Hakaa vastaan Klubilla ei ole varaa peluuttaa avainpelaajiaan puhki, sillä seuraava Veikkausliigaottelu siintää jo keskiviikkona, jolloin vastassa on FC KTP. HJK kierrättäneekin vastuuta Hakaa vastaan pelaajilla, jotka eivät pelanneet täysiä minuutteja viikon kahdessa aiemmassa ottelussa.

Haka puolestaan pääsee lähtemään lähes ihanteellisista asetelmista horjuttamaan Klubia. Joukkue on päässyt lepäämään yli viikon edellisen ottelunsa jälkeen ja joukkueen terveystilannekin on miltei täydellinen. Kun asetelmaan lisätään vielä kotikenttäetu, on selvää että Klubin on tehtävä täysi päivätyö kaataakseen kotijoukkueen.

Ottelun voittaja etenee Suomen cupin välierään ja häviäjän cup päättyy siihen. Muut suomen cupin puolivälieräparit ovat HIFK-FC Inter, IFK Mariehamn-AC Oulu ja KuPS-PKKU.

Seuraa heitä:

Obed Malolo, HJK

Hiljattain 18 vuotta täyttänyt Malolo ihastutti jo harjoituskauden aikana, eikä tahti ole hiipunut Veikkausliigan alussakaan. Malolo viihtyy keskikentän keskustassa pallollisessa roolissa, turvaten samalla oman joukkueensa puolustuslinjaa. Malolon päästessä kunnolla palloon kiinni, tulee hänestä tietynlainen keskikentän moottori, kun lähes kaikki hyökkäykset käynnistyvät nuorukaisen jalasta. Sunnuntaina Malololla on taas yksi näytönpaikka lisää ollessaan tärkeässä roolissa, mikäli Klubi aikoo jatkaa Suomen cupin tittelin puolustamistaan.

Cheyne Fowler, FC Haka

FC Hakan keskikenttämies on isossa roolissa joukkueessaan. Veikkausliigassa peräti 244 ottelua pelannut Fowler muistetaan hyvin HJK:n paidasta, jossa eteläafrikkalais-suomalainen pelaaja pelasi kaudet 2009-2011. Kaikkina kolmena Klubissa vietettyinä kausinaan Suomen mestaruutta juhlinut Fowler on voittanut SM-kultaa kertaalleen myös Hakassa, kaudella 2004. Malolon kanssa samassa roolissa keskikentän pohjalla luutiva kokenut Fowler on eittämättä yksi valkeakoskelaisten tärkeimpiä pelaajia HJK-ottelussa, ja koko kaudella.

Suomen cupin puolivälieräottelu FC Haka-HJK sunnuntaina 26.4. kello 16.00 Valkeakosken Tehtaan kentällä. HJK TV näyttää ottelun suorana lähetyksenä 7 euron hintaan alkaen kello 15.50.