Otteluennakko: FF Jaro-HJK 13.9.

Klubi matkustaa sunnuntaiksi Jaron vieraaksi Pietarsaaren keskuskentälle. Kyseessä on joukkueiden kauden kolmas kohtaaminen. Kaksi aiempaa ovat menneet helsinkiläisten nimiin Sonera Stadiumilla, 3-0 ja 4-0 lukemin.

Jaro on ollut sinivalkoisille viime vuosina mieluinen vastustaja ja Klubi onkin napannut pietarsaarelaisista monta suurinumeroista voittoa vuosien saatossa. Jaron edellinen voitto Klubista on vuodelta 2011, minkä jälkeen HJK on päihittänyt punapaidat Veikkausliigassa yhdeksän kertaa. HJK:n laitahyökkääjä Erfan Zeneli ei aiemmista otteluista kuitenkaan hämäänny, vaan painottaa Jaron olevan erittäin vaarallinen vastustaja.

-Jarolla on hyvä joukkue ja he pelaavat hyvää futista. He tykkäävät pelata paljon pallon kanssa avointa jalkapalloa. Tästä ei missään nimessä tule meille helppoa ottelua, vaan kyllä meidän pitää yltää parhaimpaamme voittaaksemme, Zeneli miettii.

Molemmilla joukkueilla riittää painetta ja panosta tässäkin ottelussa. Klubi tippui sarjataulukossa pitkästä aikaa pois kärkipaikalta, vaikkakin vain maalieron turvin. Mestaruustaisto tiivistyy kierros kierrokselta, kun kolme kärkijoukkuetta ( SJK, HJK, RoPS ) ovat tasapisteissä Veikkausliigan keulilla.

Jaron tilanne liigan tyvipäässä puolestaan alkaa olemaan jo melkoisen kireä. Tällä hetkellä joukkue on toiseksi viimeisenä, karsijan paikalla, mutta vain kolme pistettä jumbojoukkue VPS:ää edellä. Pietarsaarelaiset janoavat pisteitä jokaisesta ottelustaan ja ovatkin pelanneet viimeisten kierrosten aikana todella tiukkoja yhden maalin otteluita.

Klubi kärsi torstaina kauden ensimmäisen kotitappionsa FC Interille, kun sinivalkoiset joutuivat pelaamaan lähes koko toisen jakson miehen vajaalla. Jaro puolestaan haki arvokkaan taistelupisteen Rovaniemeltä pelattuaan maalittoman tasapelin RoPS:a vastaan.

-Vaikka Interille hävisimme, oli pelissämme paljon hyvää. Ensimmäisen puolen tunnin aikana pelasimme tosi hyvää futista ja pystyimme luomaan paljon maalipaikkoja. Jaroa vastaan pitää pelata samalla tavalla ja laittaa tällä kertaa paikoista pallot maaliin, Zeneli jatkaa.

-Maalinteko lähtee treenikentältä. Harjoituksissa pitää laittaa pallot pussiin, sieltä kaikki lähtee. Jos et treeneissä laita ilman prässiä palloa maaliin, niin et sitä myöskään pelissä prässin alla laita, Zeneli täsmentää.

Klubilla on kaikki kilpailut mukaan lukien käynnissä harvinainen, jo kuuden ottelun mittainen voitoton jakso. Edellinen voitto tuli elokuun puolessa välissä FC Lahtea vastaan. Jaron edellisestä voitosta on vieläkin enemmän aikaa, kun joukkue kaatoi elokuun alkupuolella SJK:n. Pietarsaarelaisten ohjelma on ollut hiukan kevyempi, sillä sunnuntaina kotivoittoa Klubista metsästävä ryhmä on pelannut sen jälkeen kaksi ottelua helsinkiläisiä vähemmän.

-Aika paljon saamme nyt reissata, mutta kaikki pelit pitää voittaa, oltiin sitten vieraissa tai kotona. Meidän täytyy pelata läpi ottelun hyvin puolustussuuntaan ja olla hyökkäyspäässä vaarallisia. Omaan tekemiseen pitää uskoa koko ajan, muuten ei hyvä heilu, Zeneli päättää.

Jaroa vastaan HJK:n kokoonpanoon palaa ainakin Gideon Baah, jonka paluu helpottaa puolustusosastolla olevaa vajetta. Tapio Heikkilä on pelikiellossa, Roni Peiponen kuumeessa, Markus Heikkinen ja Veli Lampi puolestaan eivät ole vielä pelikunnossa, eikä kaksikkoa nähdä tositoimissa vielä seuraavissa otteluissa.

Toni Kolehmainen on vielä hienoinen kysymysmerkki sunnuntain osalta ja hänen pelikuntonsa ratkeaa sunnuntaiaamuna. Obed Malolo puolestaan ei pysty vielä harjoittelemaan joukkueen mukana Ilves-ottelussa tulleen iskun myötä ja on poissa seuraavat ottelut. Saku-Pekka Sahlgren palasi lainapestiltä Kotkasta loukkaantuneena ja päässee mukaan joukkueharjoitteluun ensi viikolla.

Ousman Jallow sai Ilves-ottelussa alavartalovamman, jonka takia mies jätti kentän. 3-4 viikon pituiseksi arvioidusta huilista on ehtinyt kulua vajaa pari viikkoa, joten Jallow missaa vielä seuraavat ottelut. Nikolai Alho on ollut koko kauden eri vammojen vuoksi sivussa. Pikkuhiljaa paranevan Alhon odotetaan tekevän paluun joukkueharjoituksiin lähiaikoina.

Pelaajapulaa tulee paikkaamaan Klubi 04:n puolelta nuoria pelaajia, kun Lucas Lingman, Aapo Halme, Joakim Böckerman, Saku Ylätupa ja Calvin N’Sombo vahvistavat Klubia sunnuntaina. Kaikki edellä mainitut ovat täten myös sivussa Klubi 04:n omasta ottelusta (sunnuntaina Viikinkejä vastaan).

FF Jaro-HJK sunnuntaina 13.9. kello 18.30 Pietarsaaren keskuskentällä. Ottelua voi seurata suorana IS Extran palvelussa.