Otteluennakko: FF Jaro – HJK 31.8.

HJK:n matka jatkuu taas. Seuraava etappi: Pietarsaari. Torstain unohtumaton ilta Wienissä elää varmasti mielissä vielä pitkään, mutta Klubin täytyy jo kääntää katseensa kohti tulevaa. Kotimaista Veikkausliigaa on jäljellä 9 ottelun verran ja HJK:lla on edessään jännittävä taistelu mestaruudesta. Paluu arkeen on pikainen, eikä vieraskamppailu FF Jaroa vastaan ole helpoin mahdollinen rasti kun otteluiden välissä on vain kaksi päivää. Päävalmentaja Mika Lehkosuo uskoo kuitenkin joukkueensa löytävän vireensä sunnuntaiksi.

  • Europelit ovat nyt hetkeksi takana, enkä ainakaan itse muistele niitä enää yhtään. Menemme eteenpäin. Ilman muuta valmistaudumme normaalilla tavalla, käymme läpi Jaroa ja taktisia asioita. Olemme jo kohdanneet heidät pari kertaa, palautamme jälleen mieliin mitkä ovat Jaron vahvuuksia ja mihin asioihin voimme iskeä hyökkäyspelissämme. On tietenkin selvää, että mentaalipuolella kriittinen tekijä on mitä saamme itsestämme irti sunnuntaina. Pelaajilta tarvitaan tälläisinä hetkinä venymiskykyä. On pieniä kolhuja ja vaivoja, nämä ovat ne hetket joina henkistä kovuutta mitataan. Tämän ottelun jälkeen meillä on pieni tauko, jolloin pääsemme vähän lepäämään ja harjoittelemaan. Vielä tarvitaan viimeinen puristus sitä ennen. Uskon ja toivon HJK:n pelaajien näyttävän ammattiylpeyttään ja sietokykyään, ja saavan tarvittavan itsestään irti Pietarsaaressa, luonnehti Lehkosuo haastetta.

Joukkueet ovat kohdanneet kahdesti Veikkausliigassa kauden aikana ja molemmat taistelut ovat päättyneet Klubin voittoon. Huhtikuussa Teemu Tainion puskumaali toi 1-0 -kotivoiton, kesän alussa Mac Kandjin ja Demba Savagen osumat ja tiivis puolustuspeli riittivät vieraspisteisiin Jaron hurjasta taistelusta huolimatta. Tiedossa on jälleen ennenkaikkea tasainen taistelu, jossa pietarsaarelaiset eivät anna kotiyleisönsä edessä tuumaakaan periksi.

  • Varsinkin kotikentällään Jaro on yleensä hyvin aktiivinen, erityisesti pallollisessa pelaamisessaan. Pelaajat liikkuvat paljon ja pystyvät aiheuttamaan aiheuttamaan painetta vastustajalle. Kävimme Pietarsaaressa kesäkuun alussa, silloin Jaro pelasi vahvan ottelun ja hallitsi palloa enemmän. Puolustimme kuitenkin erittäin kompaktisti, joka tuotti hyviä vastahyökkäyksiä ja onnistuimme rankaisemaan niistä. He myös prässäävät usein korkealta usean miehen voimin. Jos pystymme purkamaan prässin ja pääsemään sen taakse, meille aukeaa tilaa vastahyökkäyksille.

Torstain taistelu vei veronsa joukkueesta ja valmennuksen ensimmäinen tehtävä lauantain harjoituksissa oli selvittää ketkä pelaajista lähtevät mukaan sunnuntaina. Kolhuja keränneiden pelaajien kuntoutumisesta Pietarsaareen ei vielä ole täyttä varmuutta.

  • Saimme vähän jobinpostia Rapid-pelissä ja tänään olemme katsoneet ketkä pystyvät lähtemään sunnuntain otteluun. Joitakin kysymysmerkkejä on vielä, mutta saamme kyllä vahvan joukkueellisen pelaajia mukaan, arvioi ”Bana”.

HJK:n eteneminen Eurooppa liigan lohkovaiheeseen tietää muutoksia myös veikkausliigan otteluohjelmaan. Kalenteri saa lopullisen muotonsa tulevan viikon aikana ja Lehkosuo on toiveikas pahimpien otteluruuhkien välttämisen suhteen.

  • Luotan ja toivon, että ohjelmasta tulee järkevä meidänkin kannaltamme. Juuri nyt kaikki energia on suunnattu pisteiden puristamiseen Pietarsaaresta.

FF Jaro – HJK sunnuntaina 31.8. kello 18.30 Pietarsaaren keskuskentällä.