Otteluennakko: GrIFK-Klubi 04 10.10.

Klubi 04 tavoittelee nousua Ykköseen nousukarsintaottelussa Grankulla IFK:ta vastaan. Kaksiosaisen otteluparin voittaja pelaa ensi kaudella miesten Ykkösessä.

Klubi 04 voitti Kakkosen itäisen lohkon, kun taas GrIFK oli selvä ykkönen läntisessä lohkossa. 04:n valttina oli koko kauden läpi kestänyt hyvä joukkuepuolustaminen, minkä ansiosta sinivalkoiset olivat itäisen lohkon ylivoimaisesti vähiten maaleja päästänyt joukkue. Omissa soi 24 ottelussa vain 17 kertaa.

GrIFK puolestaan viimeisteli kaikista Kakkosen joukkueista selkeästi eniten maaleja. 27 ottelussa syntyi peräti 78 osumaa, eli keskimäärin lähes huimat kolme maalia ottelua kohden. Lohkovoittajien kesken nähdäänkin nyt mielenkiintoinen asetelma, kun koko kauden hyvin toiminut puolustus kohtaa sarjan tehokkaimman hyökkäyksen. Erityisen tehokkaita GrIFK-pelaajista ovat olleet Kakkosen maalipörssin kärkisijat vallanneet Petter Meyer ja Daniel Langhoff, jotka viimeistelivät yhteensä peräti 42 maalia.

-GrIFK:llä on todella aggressiivisesti pelaava joukkue. He prässäävät ylhäältä ja pyrkivät pelaamaan koko ajan eteenpäin suoraviivaisesti. Heillä on työteliäs joukkue, jossa on Kakkosen sarjatasolle paljon taitoa, miettii Klubi 04:n päävalmentaja Toni Koskela.

-Meidän pitää onnistua erikoistilanteiden puolustamisessa hyvin ja boksi on pystyttävä pitämään puhtaana. Lähdemme pelaamaan omilla vahvuuksillamme, eli palloa pyrimme pitämään mahdollisimman paljon, Koskela jatkaa.

Kaksiosaisessa otteluparissa ensimmäisen ottelun merkitys ja vierasmaalit nousevat aina suureen rooliin. Vaikka kaikki ratkeaakin toisessa osaottelussa, voi pelin menettää jo ensimmäisessä, tai vaihtoehtoisesti pedata hyvät lähtökohdat toiseen otteluun.

-Henkilökohtaisesti aloitan mielummin vieraissa. Haluamme ehdottomasti tehdä arvokkaan vierasmaalin ensimmäisessä osassa, Koskela sanoo.

Nousukarsintaotteluiden pelipäivien päättäminen on aiheuttanut Klubi 04:n ja HJK:n leirissä paljon kysymyksiä. Karsintaotteluista ovat poissa nuorten maajoukkuetehtävien vuoksi Leo Väisänen, Roni Peiponen, Calvin N’Sombo ja Samuel Haglund.

 

Leo Väisänen (keskellä) on maajoukkuetehtävien vuoksi sivussa nousukarsintaottelusta. Väisänen iski torstaina 8.10 Suomen U19 maajoukkueelle maalin tasapelissä Italiaa vastaan.

 

HJK anoi ottelupäivän siirtoa Palloliitolta (ottelut olisi pelattu 17.10 ja 25.10), mutta liiton kieltävässä päätöksessä vedottiin lopulta siihen, ettei aikuisten otteluita siirretä nuorten maajoukkueotteluiden vuoksi. Palloliiton kilpailumääräyksissä ottelun siirron mahdollistavaksi tekijäksi on luokiteltu vähintään kahden pelaajan oleminen edustustehtävissä.

Palloliitto ehdotti joukkueille, että nousukarsintaottelut pelattaisiin peräkkäisinä päivinä 16. Ja 17.10., mutta GrIFK  ei suostunut tähän, urheilulliselta kannalta katsottuna täysin absurdiin ehdotukseen. Toinen ehdotus oli pelata nousukarsinta yksiosaisena otteluna Kauniaisissa. HJK olisi suostunut yksiosaiseen otteluun, mutta olisi vaatinut sen pelaamista puolueettomalla kentällä. Yksiosaisen nousukarsinnan ehdottaminen puhelinkeskustelussa on ristiriidassa sarjan säännöissä lukevan kaksiosaisen nousukarsinnan kanssa.

Nuorisomaajoukkueiden edustajat kävivät ennen Kakkosen kauden alkua, otteluohjelman valmistelun yhteydessä Palloliiton kanssa läpi Klubi 04:n otteluiden päivämääriä, jotta maaottelut eivät menisi päällekkäin sarjaotteluiden kanssa. Erittäin nuorella ryhmällä pelaavalla Klubi 04:lla on vuosittain korkeat määrät pelaajia nuorten maajoukkueissa. Lisäksi tämä päällekkäisyys on ollut tiedossa jo hyvissä ajoin, koska  UEFA:n kansainväliset päivät julkistetaan jo hyvissä ajoin. Klubi 04 on johtanut lohkoaan käytännössä koko kauden, joten todella halutessa asialle olisi voitu tehdä jotain.

-Palloliiton päätös on todella valitettava, sillä siitä kärsii nyt puhtaasti yksi seura. Olemme pelanneet pitkän kauden ja nyt sarjanoususta taistellessamme meidän kilpailukykyä syödään todella paljon. Jo lähtökohtaisesti oli tiedossa, että yhteen osaotteluista valmistautuminen on hankalampaa , kun maajoukkuepelaajat pelaavat useamman ottelun edustustehtävissä ja saapuvat lähellä karsintapeliä takaisin, mutta sellaista tapahtuu jalkapallossa. Nyt kärsimme kuitenkin molemmissa osaotteluissa. Mutta tilanne on tämä ja se meidän on joukkueen kanssa käännettävä se positiiviseksi energiaksi, Koskela päättää.

Lisäksi helsinkiläisten riveistä ovat loukkaantumisten vuoksi sivussa pitkäaikaispotilaat Matias Sauramaa, Lassi Järvenpää, Otto pitkänen, sekä nilkkavammasta kärsivät Aapo Halme ja Mikael Soisalo. Myös aivotärähdyksestä toipuva Joachim Böckerman on sivussa lauantain ottelusta.

Nousukarsinnan ensimmäinen osaottelu Grankulla IFK-Klubi 04 lauantaina 10.10. kello 15.00 Kauniasten keskuskentällä.


Toinen osaottelu pelataan Sonera Stadiumilla lauantaina 17.10. kello 17.00.