Otteluennakko: HJK-FC Astana 29.7.

Panosta tästä otteluparista ei puutu. Voittaja jatkaa matkaansa Mestarien liigan playoff-kierrokselle ja varmistaa samalla paikkansa itselleen tukun europelejä koko syksyn ajaksi. Voitto Astanasta tarkottaisi nimittäin, että Klubi pelaa vähintään Eurooppa-liigan lohkovaiheessa. Voittamalla myös mahdollisen seuraavan vastustajan Mestarien liigan playoff-kierroksella Klubi toistaisi vuoden 1998 temppunsa ja etenisi jalkapallomaailman suurimman seurajoukkuekilpailun lohkovaiheeseen.
 
Klubi selvitti tiensä kolmannelle kierrokselle suhteellisen kivuttomasti kaataen latvialaisen Ventspilsin toisella kierroksella yhteismaalein 4-1. Astana puolestaan oli vielä ensimmäisen osan jälkeen tappiolla slovenialaiselle Mariborille, mutta kazakstanilaiset onnistuivat kääntämään pelin itselleen kotiottelussaan ja etenivät HJK:n vastustajaksi yhteismaalein 3-2.
 
-Meidän on pelattava parhaalla tasollamme ja tehtävä todella paljon töitä voittaaksemme Astanan. Heillä on laadukas joukkue, joka on todella vaarallinen. Erikoistilanteissa he ovat olleet erityisen vaarallisia, joten meidän on puolustettava heitä vastaan tarkasti ilman rikkeitä, miettii HJK:n laitahyökkääjä Demba Savage ottelun alla.
 
HJK on pelannut suuren määrän otteluita viimeisten kuukausien ajan. Veikkausliigassa joukkue on ehtinyt pelaamaan jo kauden aikana peräti 21 ottelua, kun osa seuroista on pelannut jopa neljä ottelua enemmän. Kun tähän lisätään Suomen cupin ottelut ja Mestarien liigan karsinnat, saa lyhyelläkin matematiikalla laskettu HJK:n pelaajien lepopäivien jääneen kauden aikana vähäisiksi.
 
-Meillä on totta kai ollut paljon pelejä, mutta näitä pelejä jokainen jaksaa odottaa. Näitä hetkiä varten olemme tehneet koko vuoden kovasti töitä ja kyllä näissä peleissä jokainen jaksaa pelata alusta loppuun täysillä, Savage jatkaa.
 
Kazakstanilainen Astana on suomalaiselle jalkapallokansalle uusi tuttavuus. Kazakstanin pääkaupungista tuleva varakas seura on perustettu vasta vuonna 2009, mutta on lyhyestä historiastaan huolimatta ehtinyt voittamaan jo useita pokaaleja. Kaksinkertainen Kazakstanin cupin ja super cupin voittaja nappasi viime kauden päätteeksi ensimmäisen maansa mestaruuden ja varmisti sitä kautta paikkansa Mestarien liigan karsintoihin.
 
Savage kertookin, että vastustaja on kovaa tasoa ja otteluista on tulossa tiukkoja.
 
-He voittivat toisella kierroksella Mariborin, joka pelasi viime vuonna Mestarien liigassa ja on todella hyvä joukkue. Astanalla on laadukkaita pelaajia jokaisella pelipaikalla ja he ovat myös hyvin fyysinen joukkue. Meidän on onnistuttava koko joukkueen puolustamisessa hyvin ja pidettävä heidät poissa maalintekoalueelta, Savage kertoo.
 
-Hyökkäyspäässä on tehtävä jokaisesta paikasta maali. Viimeistelyn on noustava uudelle tasolle, sillä näissä otteluissa vastustajat ovat sitä tasoa, että ilmaisia paikkoja ei tule yhtään, gambialaislaituri analysoi.
 
Suuret panokset kiinnostavat myös yleisöä. Lipunmyynti keskiviikon kamppailuun lähti heti alusta alkaen käymään kovalla tahdilla ja mitä lähemmäs ottelupäivää on edetty, sitä kiihtyvämmällä tahdilla lippuja on mennyt kaupaksi.
 
-Hienoa kuulla, että stadionille tulee paljon yleisöä. Tarvitsemme näissä peleissä kaiken mahdollisen tuen ja täydestä stadionista saamme valtavasti lisää virtaa. Toivottavasti jokainen kannattajamme ottaa myös kaverit mukaan, niin saadaan tupa täyteen, toivoo keskikenttäpelaaja Guy Moussi.
 
-Täydellä stadionilla pelaaminen on upeaa ja pelaajat saavat siitä uskomattoman paljon energiaa. Meidän loistavat fanit kannustavat meitä jokaisessa ottelussa ja siitä olen heille todella kiitollinen, Savage kiittelee.
 
Tule katsomaan kun Savage, Moussi ja muut jahtaavat unelmaansa Mestarien liigan lohkovaiheesta. Osta liput kolmannen karsintakierroksen ensimmäiseen matsiin tästä >>
 
UEFA:n alaisissa otteluissa ei ole alkoholitarjoilua, paitsi VIP-tiloissa. Champions clubille on vielä irtolippuja, lisätiedot täältä. Tule ajoissa otteluun, kaikille katsojille suoritetaan porteilla turvatarkastus.
 
Jos et pääse paikalle, näyttää HJK TV ottelun yksinoikeudella suorana lähetyksenä. Ottelulähetys starttaa kello 18.45, mukaan pääset tästä >> HJK TV:n lähetys toimii myös ulkomailla.
 
HJK-FC Astana keskiviikkona 29.7. kello 19.00. Ottelu on Mestarien liigan kolmannen karsintakierroksen ensimmäinen osaottelu.