Otteluennakko: HJK-FC Honka 5.10.

HISTORIAA

 

HJK kohtaa sunnuntaina kauden viimeisessä paikalliskamppailussa espoolaisen FC Hongan. Kamppailussa ratkaistaan pääkaupunkiseudun herruus, sillä molemmat kauden aiemmat koitokset ovat päättyneet pistejakoon. Huhtikuussa pisteet tasattiin Sonera Stadiumilla 2-2 lukemin ja kesäkuussa Honka päätti HJK:n ennätyksellisen nollaputken (891 minuuttia) iskemällä 1-1 tasoituksen Michael Tørnesin selän taakse.

Muutakin panosta sunnuntain otteluun löytyy. Voitolla Klubista Honka varmistaisi sarjapaikkansa, jota sarjan viimeisenä oleva TPS voi vielä uhata. HJK:lla on puolestaan kova näyttämisen halu kotiyleisölleen, joka näki oman joukkueensa kärsivän kirvelevän 0-3 tappion torstai-iltana Club Bruggelle Eurooppa-liigassa.

-Tietenkin tulos nyppii, mutta pelaajat on ammattilaisia eivätkä he koe tällaista ensimmäistä kertaa. Nämä pyritään unohtamaan nopeasti ja kääntämään katseet tulevaan. Treeneissä on ollut hyvä virinä ja katseet ovat olleet koko ajan sunnuntain pelissä, kertoo päävalmentaja Mika Lehkosuo.

Vaikka FC Hongan kausi on ollut todella vaikea, on viime aikoina näkynyt valoa tunnelin päässä. Edellisellä kierroksella Honka pelasi tasapelin sarjakakkosen SJK:n kanssa ja muissakin viime otteluissa espoolaisjoukkue on esiintynyt pirteästi. Hongassa on tämän kauden aikana esiintynyt peräti 49 eri pelaajaa, vaikkakin viime aikoina uusia pelaajia ei joukkueeseen enää ole tullut.

 -Honka on pelannut viime aikoina hyvin. He ovat saaneet puolustuksen tiiviiksi ja esimerkiksi läpiajotilanteita, mitä nähtiin paljon aiemmin kaudella, ei ole enää juurikaan tullut. Puolustuslinjan peli on toiminut hyvin ja se on pysynyt tiiviinä läpi otteluiden. Muutamassa viime peleissä he ovat päästäneet vain pari erikoistilannemaalia ja yhden unelmavedon kauempaa. Osaa Hongan uusista pelaajista emme ole vielä kohdanneet tällä kaudella ja heidän pelitapojaan olemme näyttäneet meidän pelaajille, Lehkosuo toteaa.

Hongan viimeisten pelien ehdottomasti vaarallisin pelaaja on ollut espanjalainen Pablo Couñago. Couñago on viimestellyt kuudessa pelaamassaan ottelussa jo neljä osumaa ja on ollut Hongan hyökkäyspelaamisen sielu jokaisessa pelaamassaan ottelussa. Lisää vaarallisuutta Hongan hyökkäyspelaamiseen tuo myös takaisin terveiden kirjoihin palannut Jussi Vasara.

 -Couñago on ollut todella vaarallinen edellisissä peleissä. Hän käyttää hyvin kroppaansa hyödyksi suojatessaan palloa ja on teknisesti hyvin taitava. Jussi Vasaran takaisintulo tuo lisää ulottuvuuksia Hongan hyökkäykseen ja varsinkin näitä kahta pelaajaa vastaan pitää puolustaa hyvin joukkueena, Lehkosuo painottaa.

Kauden viimeisessä pääkaupunkiseudun derbyssä on tarjolla myös kautta aikain keskinäisten otteluiden piikkipaikka. HJK ja Honka ovat olleet Veikkausliigassa todella tasaisia, sillä 21:stä kamppailusta molempien voittoihin ja tasapeliin on päädytty seitsemän kertaa.

 -Tietysti derbystä saa aina sopivan lisälatauksen. Halutaan tottakai olla niskan päällä näissä otteluissa ja kohdata heidät seuraavan kerran voitto taskussa. Vaikka meillä onkin vielä tätä peliä tärkeämpiäkin pelejä, kuten Suomen cupin finaali ja Euro-pelit, tulossa niin on tämäkin ottelu tärkeä. Jos asennoidumme huonosti jäljellä oleviin Veikkausliiga-peleihin, katoaa meiltä helposti vire ja se ei tule takaisin sormia napsauttamalla. Pelaajille Veikkausliigan pelit ovat nyt myös hyviä näytönpaikkoja muita pelejä ajatellen ja olen varma että jokainen pelaa täysillä, vaikka mestaruus onkin jo varmistettu. Koska hävisimme kotiyleisön edessä torstaina, on meillä kova halu esiintyä hyvin kotistadionilla sunnuntaina, summaa Lehkosuo.

Loukkaantumisten vuoksi HJK:n kokoonpanosta on sivussa sunnuntain ottelusta neljä pelaajaa. Sivussa ovat näillä näkymin viimeisen pelinsä nilkkavamman vuoksi missaava Nikolai Alho, torstain pelissä kolhuja saaneet Robin Lod ja Mika Väyrynen, sekä pohjeluun murtumasta toipuva Rasmus Schüller.

HJK-FC Honka sunnuntaina 5.10. kello 18.30 Sonera Stadiumilla. OSTA LIPUT ENNAKKOON! Voit katsoa ottelun myös suorana lähetyksenä HJK TV:stä.

HUOM! Veikkaus-kortilla 100 ensimmäistä portilta lippunsa ostavaa saavat kaksi lippua yhden hinnalla!