Otteluennakko: HJK – FC Inter 16.5.

HJK:n Veikkausliigapelit jatkuvat maanantaina, kun FC Inter suuntaa bussinsa Turusta Töölöön. Klubilla on takanaan hyvä harjoitusperiodi, sillä edellisestä pelistä on jo runsas viikko. Tuolloin saatiin kauden ensimmäinen vierasvoitto, kun PK-35 kaatui Vantaalla. Kotiotteluissa Klubi on ollut alkukaudella lyömätön. Pisteittä ovat Helsingistä tähän mennessä joutuneet lähtemään IFK Mariehamn, VPS , SJK ja Ilves.

Päävalmentaja Mika Lehkosuo luottaa joukkoihinsa.
– Takana on vierasvoitto vähän vaisummalla pallollisella pelaamisella. Kuitenkin pelattiin hyvin vastahyökkäykset ja erikoistilanteet. Ne on tärkeitä erityisesti silloin, kun oma peli ei kulje parhaalla tavalla. Totta kai näitä aseita tullaan käyttämään myös Interiä vastaan.

– Treeneissä on nyt keskitytty hienosäätöön. Petrataan meidän syöttöpelaamista ja pelaajien liikkumista ja tilanteiden lukemista ennakkoon. Pienellä hienosäädöllä saadaan jo sataprosenttia parannusta edelliseen peliin.

FC Interillä on takanaan kolmen tappion putki Veikkausliigassa. Viime kaudella HJK hävisi turkulaisille ensin vieraissa ja sitten kotona. Takki auki ei missään nimessä voi peliin lähteä.

– Todennäköisesti he tekevät muutoksia pelaamiseensa ja voisi kuvitella, että he hakevat nopeita vastahyökkäyksiä hitaiden hyökkäysten sijaan. Heillä on hyökkäyspäässä taitavia ja juoksuvoimaisia yksilöitä, jotka ovat hyviä yksi vastaan yksi tilanteissa. Inter on yksi sarjan parhaista joukkueista pelaamaan palloa selustaan ja siihen meidän pitää olla valmiita, painottaa Lehkosuo.

Kotijoukkue on harjoitellut jo lähes täysivoimaisesti. Keskikenttäpelaaja Vincent Onovo on tervehtynyt, palannut täysillä harjoituksiin ja ollut todella hyvä siellä. Kokenut puolustaja Sebastian Sorsa tehnee paluun kokoonpanoon. Nuoriso-osastosta Lassi Järvenpää ja Lucas Lingman hakevat sunnuntaina minuutteja Klubi 04:n pelistä, joten he eivät tule pukemaan maanantain peliin. Joukkueen kuopus, hyökkääjä Saku Ylätupa, on puolestaan HJK U17 -joukkueen mukana kovatasoisessa turnauksessa Ranskassa.

HJK – FC Inter maanantaina 16.5. Sonera Stadiumilla kello 18.30. Osta liput ennakkoon tästä »