Otteluennakko: HJK-FC Lahti 12.8.

HJK:n seuraava tärkeä kamppailu on jo nurkan takana. Keskiviikkona Sonera Stadiumille matkustaa vierailulle Veikkausliigan kuntopuntarin ykköspaikalla keikkuva FC Lahti.

Lahtelaisten hyvä vire on nostanut ”Kuhnurit” sarjan tiukassa kärkipäässä kuudenneksi, vain muutaman pisteen päähän kärkikolmikosta. Viidestä edellisestä ottelusta saldona on neljä voittoa ja Jaroa vastaan pelattu tasapeli. Helppoja vastuksia Lahdella ei viime peleissä ole ollut, ja joukkue onkin napsinut RoPS:n, SJK:n ja FC Interin päänahkat viiden viimeisen kierroksen aikana.

Klubi ja Lahti ovat kohdanneet tällä kaudella jo kahdesti. Molemmilla kerroilla päädyttiin lopulta pistejakoon. HJK:n kauden ensimmäisessä kotiottelussa vierasjoukkueena esiintynyt Lahti nappasi tasapelipisteen kotiinviemisiksi 1-1 lukemin huhtikuussa. Lahdessa kesäkuun alussa pelattu kamppailu puolestaan päättyi maalittomiin 0-0 lukemiin.

Klubin edellisestä pelistä on keskiviikkona tasan viikko aikaa. Todella dramaattisten vaiheiden jälkeen Astanalle Mestarien liigan karsinnoissa kärsitty niukka 4-3 tappio on taaksejäänyttä elämää ja katseet on kohdistettu keskiviikkoillan tiukkaan kamppailuun.

-Meidän keskittymisen on oltava alusta asti 100% tähän otteluun. Astana-ottelu on pyyhitty sopivasti pois aktiivimuistista ja kaikki fokus on seuraavassa ottelussamme. Lahden pelaamiseen ollaan tutustuttu videoklippien avulla ja tähän otteluun on valmistauduttu kuten kaikkiin muihinkin, kertoo HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo.

Klubin ja Lahden väliset ottelut ovat olleet vuosien saatossa erityisen tiukkoja ja Lehkosuo odottaa samantyylistä ottelua myös keskiviikkona.

-Lahti on pelannut viime aikoina hyvin ja napsinut paljon pisteitä. He ovat meille varmasti vaikea vastus ja pelistä tulee taatusti erittäin tiukka ja tasainen. Nämä ovat niitä hetkiä, kun meidän pitää näyttää, että pystymme kääntämään tiukat pelit eduksemme, Lehkosuo tuumaa.

Lahtea vastaan käytävässä ottelussa HJK:lla riittää poissaoloja hyökkäysosastoltaan. Hollannin pääsarjaan siirtynyt Mike Havenaar on poissa keskushyökkääjän tontilta, minkä lisäksi pelistä ovat sivussa koko kauden loukkaantumisista kärsinyt Nikolai Alho ja Demba Savage. Lisäksi Suomen siirtoikkunan auettua jälleen pelikelpoinen Mac Kandji loukkasi itseään harjoituksissa, eikä pysty pelaamaan keskiviikkona. Kandjin paranemista seurataan päivä kerrallaan ja hyökkääjä saatetaan nähdä Klubin paidassa lauantaisessa Suomen cupin välierässä IFK Mariehamnia vastaan. Keskiviikon ottelusta on loukkaantumisen vuoksi sivussa myös laitapuolustaja Veli Lampi.

HJK-FC Lahti keskiviikkona 12.8. kello 18.30 Sonera Stadiumilla. Osta liput tästä. Ottelu näytetään myös suorana lähetyksenä HJK TV:stä kello 18.20 alkaen.