Otteluennakko: HJK-FK Ventspils 21.7.

Klubilla on tiistaina edessään kauden toistaiseksi tärkein kotiottelu, kun Sonera Stadiumille saapuu vieraita Latviasta. Klubin ja FK Ventspilsin välisen Mestarien liigan toisen karsintakierroksen otteluparin voittaja etenee kolmannelle kierrokselle ja jahtaa yhä haavetta lohkovaihepaikasta.
 
HJK:n tai Ventspilsin kolmannen kierroksen vastus tulee otteluparista NK Maribor (Slovenia)-FC Astana (Kazakstan). Ensin on kuitenkin ansaittava jatkopaikka ja alettava miettimään mahdollisia jatkopelejä vasta sen jälkeen.
 
HJK lähtee kotiotteluunsa latvialaisia vastaan hyvistä asetelmista. Viikon takainen Latvian vierailu sujui mallikkaasti ja tuloksena oli 1-3 voitto Ventspilsin kotiareenalta. Tulos tarkoittaa, että myös latvialaisten on onnistuttava maalinteossa kolmesti, mikäli sinikeltaiset yhä mielivät jatkokierroksille.
 
-Olen varma, että pelaajamme osaavat asennoitua myös kotiotteluun hyvin. Vaikka ensimmäisen ottelun tulos oli hyvä, olemme vasta puoliajalla tässä otteluparissa. Jokainen tietää ja ymmärtää sen, että näissä karkeloissa ei tule yhtään helppoa peliä; vastustajat ovat aina vaarallisia ja rokottavat kyllä tilaisuuden tullen, miettii HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo ottelupäivän aattona.
 
Latviassa pelatussa ottelussa HJK vei avauspuoliajan aikana peliä selvästi. Toisella jaksolla latvialaiset saivat pelistä otteen parinkymmenen minuutin ajaksi ja siirtyivät ottelussa jo johtoonkin, ennen kuin HJK sai otteensa takaisin. Viimeisen 15 minuutin aikana syntyneet kolme vierasmaalia takasivat sinivalkoisille tärkeän vierasvoiton ja hyvät lähtökohdat otteluparin ratkaisevaan kotiotteluun.
 
-Tähänkin otteluun olemme valmistautuneet asiasisällön kautta. Ventspilsillä on tarpeeksi hyökkäysvoimainen joukkue usean maalin tekemiseen ja meidän koko joukkueen puolustaminen ja kenttätasapaino ovat tärkeässä roolissa. Latviassa meillä oli toisella puoliajalla parinkymmenen minuutin jakso, jonka aikana pelaajien etäisyydet kasvoivat liikaa ja kenttätasapaino ei ollut tarpeeksi hyvää. Toisessa osassa meidän täytyy korjata tämä asia ja pitää oma tekemisemme korkealla tasolla koko 90 minuutin ajan, Lehkosuo tuumaa.
 
Latvian Ventspilsissä pelatussa ottelussa alustana toimi luonnonnurmi, kun taas Sonera Stadiumilla alustana on tekonurmi. Latviassa nurmea ei kasteltu ennen ottelun alkua, kun taas Soneralla HJK on tottunut harjoittelemaan ja pelaamaan kastellulla alustalla.
 
-Totta kai alusta on meille pieni etu, se on luonnollista kun kyseessä on oma kotikenttä. Osa joukkueista pelaa paremmin tekonurmella, osa huonommin ja muun muassa viime vuoden europeleissä nähtiin molempia suorituksia. Ei nämä ottelut alustaan ratkea, vaan kyllä jatkoonmenijä ratkaistaan pelillisillä suorituksilla, Lehkosuo kertoo.
 
Tärkeän kotiottelun alla Lehkosuo toivoo paljon tukea myös Sonera Stadiumille saapuvalta yleisöltä.
 
-Näissä peleissä yleisön tuella on todella suuri merkitys. Kun stadion on täysi ja yleisö kannustaa kovaan ääneen, niin pelaaja löytää helposti astetta isomman vaihteen ja pelaa hieman paremmin. Toivottavasti stadion täyttyy, näitä pelejä ei koskaan ole liikaa, Lehkosuo toivoo.
 
Tiistain ottelusta HJK:n kokoonpanosta ovat sivussa vain reisivammaansa paranteleva Nikolai Alho ja pariin viimeiseen joukkueharjoitukseen jo osallistumaan päässyt reisivammasta toipuva Formose Mendy.
 
Jos et jostain syystä pääse paikalle kannustamaan Klubia jatkoon, näyttää HJK TV ottelun yksinoikeudella suorana lähetyksenä. Lähetys starttaa 15 minuuttia ennen ottelun alkua, eli 18.45.
 
UEFA:n alaisissa otteluissa ei ole alkoholitarjoilua, paitsi VIP-tiloissa. Champions clubille on vielä irtolippuja, lisätiedot täältä. Tule ajoissa otteluun, kaikille katsojille suoritetaan porteilla turvatarkastus.
 
HJK-FK Ventspils tiistaina 21.7. kello 19.00 Sonera Stadiumilla. Osta liput ennakkoon täältä. HJK TV:n selostuksella höystetyn ja monikameratuotannolla kuvatun ottelulähetyksen pääset ostamaan täältä.